
Foto: FREEPIK.COM/chandlervid85
CIMET ROLNICE NA VODI: Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml tople vode
- 50 g šećera
- pola kašičice soli
- 50 ml ulja
Za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 2 kašike cimeta
- 50 ml ulja
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 3 kašike biljnog mleka
PROČITAJTE: HRSKAVE I MEKANE: Recept za najsočnije tulumbe
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta, da se kvasac aktivira. Dodajte ulje, so i polako dodajte brašno, mešajući dok ne dobijete mekano testo. Mesite testo oko 5-7 minuta na pobrašnjenoj radnoj površini, dok ne bude glatko i elastično. Pokrijte čistom krpom i ostavite sat vremena na toplom, da naraste. Sjedinite smeđi šećer sa cimetom. Nadošlo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Testo premažite uljem, pa preko ravnomerno pospite smesu cimeta i šećera. Urolajte u rolnu, pa je isecite na jednake komade debljine oko 2-3 cm. U pleh obložen pek papirom poređajte rolnice, pa ih pokrijte čistom krpom i ostavite tako još 20 do 30 minuta. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer sa biljnim mlekom, da dobijete glazuru. Preko toplih rolnica prelijte glazuru.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Džem od borovnica

KAFA BEZ KOFEINA: Da li je ova alternativa zapravo zdrava?

RECEPT DANA: Tarator – bugarska hladna supa

NARODNA VEROVANJA: Zašto farbamo jaja za Vaskrs?

ZASLADITE DAN: Domaći sladoled od jagoda
