
Foto: FREEPIK.COM/vecstock
ČIZKEJK SA KARAMELOM: Kremasti desert za prave sladokusce
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah
Potrebno je:
Za koru:
50 g izmrvljenog keksa
50 g šećera
4 kašike rastopljenog putera
prstohvat soli
Za fil:
900 g sirnog namaza
150 g kristal šećera
60 g kisele pavlake
50 g smeđeg šećera
3 jaja
2 kašike brašna
1 kašika ekstrakta vanile
Za preliv:
200 ml soka od jabuke
70 ml smeđeg šećera
2 jabuke
1 kašika putera
½ kašičice cimeta
1 kašika seckanih oraha
prstohvat soli
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Sladoled od banana
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. U blenderu usitnite keks i pomešajte s rastopljenim puterom, šećerom i solju. Smesu ravnomerno utisnite u okrugli kalup koji ste podmazali. Umutite mikserom sirni namaz sa šećerom u glatku smesu. Dodajte jedno po jedno jaje, pavlaku i ekstrakt vanile. Sjedinite, pa dodajte brašno i so i mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte preko podloge u kalupu. Dno kalupa obmotajte aluminijskom folijom pa stavite na veći pleh. Pleh stavite u rernu, sipajte vruću vodu dopola kalupa. Pecite oko 90 minuta.
Preliv: U šerpi kuvajte sok, smeđi šećer i cimet da provre, dodajte puter, jabuke isečene na tanke kriške i so, kuvajte dok se ne zgusne (pet minuta). Prelijte preko potpuno ohlađenog čizkejka i pospite orasima.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

SALATA SA PILETINOM, SPANAĆEM I PRELIVOM OD SIRA: Pravi osvežavajući letnji obrok

PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE: Recept za sladoled sa malinama

TORTILJA SA AVOKADOM I KRASTAVCEM: Osvežavajuć obrok za vrele dane

DESERT PO STARINSKOM RECEPTU: Bakin kolač mekan poput oblaka
