
Foto: Pixabay
DRUGAČIJA POSNA BAKLAVA: Sa mlevenim keksom i čokoladom, još slađa i ukusnija
Ni malo ne zaostaje za onom klasičnom, a keks i čokolada dodaju na ukusu.
Potrebno je
- 500 g gotovih tankih kora
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 250 g margarina
- 2,5 čaše šećera
- 2 čaše vode
- ulje
Priprema
U jednoj posudi izrendajte čokoladu pa dodajte mleveni keks i sjedinite. Koru poprskajte sa malo ulja, presavijte na pola pa na dno kore pospite čokoladu i keks. Urolajte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i nadev. Isecite baklavu pa je prelijte otopljenim margarinom. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 do 250 stepeni. Šećer i vodu skuvajte u šerpi na šporetu. Prelijte prohlađene baklave pripremljenim vrućim prelivom. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

TRADICIONALAN BAKIN RECEPT: Jeftin ručak od samo par sastojaka

PRODUŽITE SEZONU OMILJENOG VOĆA: Domaće slatko od jagoda

NE ZAHTREVA PEČENJE: Recept za najukusniju tortu sa jagodama

RECEPT DANA: Galeta sa kajsijama

RECEPT DANA: Slane pogačice koje se tope u ustima
