
Foto: Pixabay
GURMANLUCI OD KROMPIRA Slasna jela koja će dugo držati sitim, a osvajaju na prvi zalogaj
Punjeni krompir, njoke sa slaninom, pica ili sočni hleb, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Punjeni krompir
Sastojci
- 3 velika krompira
- 150 g dimljene slanine
- 50 g mariniranih pečuraka
- 3 kisela krastavčića
- 100 g kačkavalja
- 3 kašičice putera
Priprema
U prethodno posoljenoj vodi skuvajte neoljušten krompir. Onda oljuštite i s jedne strane napravite udubljenje, a s druge strane nožem uklonite neravnine. Stavite po kašičicu putera u sredinu svakog krompira. Zatim iseckajte slaninu, krastavčiće i pečurke i sve to promešajte. Tim punjenjem napunite krompire. Pokrijte rendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kačkavalj ne dobije lepu boju.
Njoke sa slaninom
Sastojci
5 prednosti jutarnjeg vežbanja: Evo zašto se isplati biti ranoranilac
- 600 g njoka
- 600 g paradajza
- 300 g dimljene mesnate slanine
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- biber
Priprema
Isecite slaninu na sitne kockice i propržite je na ulju. Zatim dodajte sitno seckan crni luk, isitnjen beli luk i očišćen i iseckan paradajz. Začinite, posolite, pobiberite, dodajte malo bosiljka i sve dinstajte oko 10 minuta. Gotov sos pomešajte sa skuvanim njokama.
Pica
Sastojci
Testo
- 2 krompira
- 100 g sira
- 1 prstohvat soli
- so, biber
Nadev
- 1 kašika paradajz-pelata
- 1 šaka svežeg bebi-spanaća
- 2-3 čeri paradajza
- 50 g rendane mocarele
Priprema
Narendajte krompir, pa ga dobro ocedite kroz gazu da mu uklonite tečnost. Stavite u činiju rendani krompir, posolite i pobiberite. Potom stavite pek-papir u pleh za pečenje, pa smesu za podlogu pice špatulom lepo izravnajte po plehu. Pecite 25 minuta na 190 stepeni. Na kraju preko testa stavite paradajz, dodajte ostale sastojke i dopecite picu od krompira još pet minuta.
Hleb
Sastojci
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 20 g kvasaca
- 400 g brašna
- 50-100 g maslaca
Fil
- 1 kg kuvanog krompira
- 50-100 g maslaca
- 100 ml mleka
- so po ukusu
- 200 g rendane mocarele
Za premazivanje:
- ulje i 1 jaje
Priprema
Testo umesite od jaja, mleka, kvasca, brašna i maslaca. Onda ga ostavite da naraste. Obarite kilogram krompira. Dodajte mu so i maslac i mleko. Napravite pire. U tepsiji razvucite testo, preko njega stavite pire od krompira, pa rendanu mocarelu. Preklopite drugim delom testa, zatim premažite jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni 30-35 minuta na 200 stepeni.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

SAVRŠEN IZBOR ZA VASKRŠNJI DEZERT: Najjednostavnije krem torta sa malinama

OVAJ NAPITAK JE UBICA DIJETE: Stručnjak otkrio zašto ne mršavite

MALO DRUGAČIJA VERZIJA SUŠIJA: Pikantna tortilja sa tunjevinom

MEKANE I VAZDUŠASTE: Krofne punjene kremom od vanile
