Izvor: trpeza
10.05.2024 u 21:28
0

GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje

Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.

  • 500 g kora za gibanicu
  • 250 g sira
  • 2 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • 150 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 šoljice vode

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja ulupajte pa dodajte jogurt, sir i ulje i dobro izmešajte. Sipajte kiselu vodu. Pomešajte pola šoljice vode sa 1 kašikom ulja. Pripremljenim prelivom premažite prve dve i poslednje dve kore. Pleh obložite pek papirom pa stavite jednu koru, poprskajte je mešavinom vode i ulja, stavite i drugu koru, opet malo vode i ulja. Zatim zgužvajte dve kore, utopite ih u fil pa ređajte u tepsiju, jednu pored druge. Stavite preko koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednje stavite dve suve kore pa ih premažite mešavinom voda ulje. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Tokom pečenja smanjujte temperaturu, do 150 stepeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter