
Foto: FREEPIK/Esin Deniz
HRSKAVE I MEKANE: Recept za najsočnije tulumbe
Ove hrskave, sočne i slatke delicije prže se u dubokom ulju, a zatim napataju u bogatom sirupu, što im daje neodoljivu mekoću i sočnost
Iako se njihov recept prenosi generacijama, a deluju jednostavno, pravi majstori znaju da je tajna u savršenom testu i pravilnom sirupu.
Sastojci
- 3 šolje vode
- 2 šoljice ulja
- 3 šolje brašna
- 3 šoljice šećera
- 7 jaja
- 1200 ml vode
- 1 kg šećera za agdu
U tiganj sipajte 3 šolje vode i 2 šoljice ulja da proključa.
Pomešajte u činiju brašno i šećer i dodajte u tiganj. Zatim, mutite jedno 7-8 minuta u tiganju dok se smesa ne stegne.
PROČITAJTE: RIBA NIJE SAMO ZA POST: Laka i brza pašteta od tunjevine, savršena za užinu
Kada se smesa ohladi dodajte 7 jaja i dobro mikserom umutite.
U šerpu sipajte 1200 ml vode i 1 kg šećera i kuvajte jedno 10 minuta.
Vruće tulumbe ubacite u tiganj da se isprže, a potom ih potopite u hladnu agdu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Zapečena riba sa bademima pravi delikates za vašu trpezu

NIJE NEZAMENJIV: Nekoliko zdravijih i posnih alternativa za puter

KAO IZ RESTORANA: Jednostavan trik za ukusniju kupus salatu

SAVRŠEN IZBOR ZA PRAZNIČNE DANE: Recept za posnu pitu sa zeljem
