
Foto: FREEPIK.COM/Tatiana Goskova
HRSKAVE PITICE: Samosa sa nadevom od povrća
Samosa hrskave pitice možete puniti povrćem, mesom ili sirom
Samosa su hrskave pitice, punjene različitim nadevima. Ovo jelo sprema se na Bliskom Istoku i u Indiji, a puni se filom od povrća – krompira, graška i luka. Samosa pitice možete napuniti i sirom ili mesom.
Sastojci:
– 300 g brašna
– 2 kašičice soli
– 50 g luka
– 500 g krompira
– 400 ml ulja
– 1 kašičica kumina
– 1 ljuta paprika
– 150 g graška
– svež korijander
PROČITAJTE: PEKARE – NEIZOSTAVNI DEO SVAKODNEVICE: Kako konzumiranje peciva utiče na naše zdravlje?
Priprema:
Prosejati brašno sa 1/2 kašičice soli i dodati 4 supene kašike ulja, te mesiti dok se ne dobiju mrvice i postepeno sipati 110 ml vode. Gotovo testo malo namazati i ostaviti ga na 30 minuta.
Skuvati, oljuštiti i iseći krompir na male kocke, ugrejati 4 supene kašike ulja u dubokom tiganju. Smanjiti temperaturu i propržiti sitno iseckan luk, nakon toga dodati grašak, đumbir, sitno iseckanu papriku i iseckan korijander po ukusu, iseckane krompire, so, kumin, 1 kašičicu mlevenog korijandera i 1 kašičicu gram masale. Nakon nekoliko minuta mešanja, skinuti sa vatre.
Testo podeliti na 10 loptica i razvući ga na krugove prečnika 12 cm. Krugovi se dele na dva dela i svaki polumesec se uvija u nešto što izgleda kao kupa, zalepi se vodom.
Napuniti ih filom i pokriti. Ispržiti indijske samose u ulju – treba da budu braonkaste boje i hrskave.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RAPSODIJA UKUSA: Čizkejk sa jagodama i belom čokoladom

HRSKAVE PITICE: Samosa sa nadevom od povrća

RECEPT DANA: Đurđevdanka, savršena salata da iznenadite goste

SAVRŠENA ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU: Saher torta po originalnom receptu
