
Foto: FREEPIK/EyeEm
IDEALAN DEZERT ZA PORODIČNO OKUPLJANJE: Čokoladna štrudla po bakinom receptu
Idealna poslastica za porodično vikend okupljanje
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za čokoladnu štrudlu.
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 15-20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 1 jaje + 1 žumance
- 30 ml. ulja ili 50 gr maslaca
- korica limuna
- 500-550 gr brašna
- 100 gr čokolade (ja sam stavila mlečne)
- 2 pune kašike kakaa
PROČITAJTE: SVE JE UKUSNIJE SA NJOM: Vrhunski recept za kiflice sa slaninom
Priprema:
U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i dodati šećer i izmešati. Ostaviti da zapeni. U vanglicu sipati kvasac, dodati mlako mleko, jaje i žumance, ulje, ili maslac, korica limuna brašno, so i zamesiti mekše testo. Testo dobro izlupati varjačom ili mikserom da bude glatko.
Podeliti na dva dela pa u jedan dodati kakao i ponovo ga preraditi. Pokriti loptice da narastu 20 minuta. Prvo oklagijom razviti svetle teso u pravougaonik pa čokoladno koje stavljamo na svelo i još malo razvijemo oklagijom.
Donji deo iseći na tanje trake dužine 15 cm pa ih uviti oko svoje ose. Na drugi deo staviti rendanu čokoladu pa testo urolovati u rolnicu i malo premazati uljem.
Ostaviti da poraste 15 minuta pa premazati žumancetom i poprskati još malo uljem. Peći na 180 stepeni C oko 50-sat vremena. Pokriti da se ohladi i uživati u čokoladnom ukusu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PROLEĆNE ROLNICE: Sočne i slasne, odmah će nestati sa stola

ENERGETSKA BOMBA ZA CEO DAN: Kajgana sa pečurkama

RIZNICA MINERALA, VLAKANA I VITAMINA: Zašto je važno da u ishranu uključite batat?

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Koje tri namirnice bi trebalo da izbegavate za doručak?
