
Foto: FREEPIK.COM/timolina
JEDNOSTAVAN PRILOG A MINIMALNO TRUDA: Zapečene kriške kupusa prelivene medom i senfom
Možete da ih poslužite uz pečenu piletinu ili losos za ukusno izbalansirano jelo, savršen kao prilog ili zaseban obrok
Zagrejte rernu na 218 stepeni. Postavite parče papira za pečenje u pleh i premažite uljem. Uklonite bilo koji višak listova sa kupusa i isecite 8 kriški ali ne dirajte koren.
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Bakina štrudla sa makom
Umutite 3 kašike senfa, 2 kašike meda i jednu i po kašiku soli, bibera i belog luka u prahu u malu činiju. Prebacite 2 kašike smese u zasebnu činiju i sačuvajte, potom umutite jednu četvrtinu šolje ulja u preostalu smesu sa senfom; smesu premažite na obe strane kriške kupusa. Poređajte kriške po ivicama pripremljenog pleha.

Pecite pola sata, zatim okrenite kriške i nastavite sa pečenjem dok ne dobiju zlatnu boju, i onda još petnaestak minuta. Kriške kupusa pospite sa preostalom jednom osminom solju i prelite sa sačuvanom smesom senfa i meda. Ukrasite peršunom, prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

UKLONITE JE SA MENIJA: Koje grupe ljudi bi trebalo da izbegavaju jagnjetinu?

POSLASTICA OKO KOJE ĆE UKUĆANI OTIMATI: Najbolji recept za posne vanilice

RECEPT DANA: Bakina štrudla sa makom
