Izvor:
31.05.2024 u 20:41
0

Kako smršati uz PALENTU? Nije vam potrebna dijeta, a smanjiće vam apetit i sagoreti masti

Mnogi se čude savetu da se palenta iskoristi u procesu gubljenja kilograma jer se ona pravi od kukuruznog brašna, ali ovo jelo može biti velika pomoć

Palenta dijeta jedan je od internet fenomena u poslednje vreme jer se sve više tiktokerki kune da su uz ovakvu ishranu uspele da se reše viška kilograma.

Ako baš i ne želite da se hranite tako da vam palenta zauzima centalno mesto u ishrani, ipak je možete iskoristiti kao svoju malu caku za mršavljenje.

Dovoljno je da započnete dan uz ovo jelo, koje se može pripremiti na mnogo načina, a kakvu ulogu zapravo palenta ima u procesu gubitka kilograma?

Da li je moguće smršati jedući palentu?

Najvažniji adut kukuruznog brašna, od kojeg se pravi palenta, jeste to što ono obiluje biljnim vlaknima, koja imaju dokazano pozitivan efekat na mršavljenje.

To postižu uz pomoć dveju vrsta vlakana – nutroize i glukomanana, koji učestvuju u regulaciji nivoa šećera u krvi i sprečavaju nagle skokove glukoze koji dovode do stalne potrebe za grickanjem i kršenja dijete.

Uz to, vlakna dokazano smanjuju apetit jer produžavaju osećaj sitost, a važe i za „prožderivača kalorija“ jer se ponašaju kao sunđer i sprečavaju da se kalorije natalože u predelu stomaka, kukova, zadnjice…

Takođe, palenta je niskomasna i niskokalorična. Medicinska platforma Medical News Today piše da 100 g kuvane palente ima oko 70 kalorija, a ona uz to sadrži i mnoge esencijalne minerale: gvožđe, magnezijum, cink… Obiluje karotenoidima i vitaminom A, a veoma je zasitna, pa posle nje dugo nećete morati da užinate.

Sve što je potrebno jeste da pronađete odgovarajući recept s palentom i svaki dan počnete ovim ukusnim i hranljivim obrokom, pa uz uravnoteženu i raznovrsnu ishranu i snižen unos kalorija, možete očekivati brz napredak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter