KEČAP NA ITALIJANSKI NAČIN: Zdraviji i ukusniji od kupovnog
Domaći kečap po italijanskom receptu.
- 2 kg zrelog čeri paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 1 crvena paprika
- 1 mala ljuta paprika
- 1 lovorov list
- 2 kašike sirćeta
- 1 mala veza peršuna
- 15 listova bosiljka
- 7 karanfilića
- 1 kašika kuhinjske soli
- 120 g smeđeg šećera
- 7 gr semena crne slačice
- 1 prstohvat bibera
KEKSIĆI SA POMORANDŽOM: Savršeno idu uz mleko ili čaj
Priprema
Očistite paradajz pa ga isecite na kockice. Zatim isecite na kockice papriku i crni luk. Sve stavite u veliku šerpu pa dodajte lovor, beli luk, sirće, ljutu papriku, peršun i listove bosiljka. Dobro promešajte pa kuvajte na tihoj vatri 2 sata. Sos procedite pa ga ponovo vratite u šerpu. Dodajte karanfilić, so,, smeđi šećer, semenke crne slačice i biber. Kuvajte bar pola sata na tihoj vatri, sve dok ne postane gust. Sipajte kečap u sterilisane tegle.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74