Izvor: Happytv.rs/Trpeza.alo.rs
02.11.2023 u 22:30
0

LAZANJA IZ TIGANJA: Nema gomile prljavih sudova, a ukus isti kao da ste je spremali satima

Ako volite klasičnu lazanju volećete i ovu našu.

Potrebno je manje vremena za pripremu a ukus je još bolji. Dodajte bešamel sos ili neki drugi i uživajte u svakom novom zalogaju.

Potrebno:

500gr mlevene govedine
1 beli luk
200g šargarepe
75 gr celera
50gr pancete
3 čena belog luka
225 gr goveđeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
400 ml sosa od paradajza
1 kašika soli
1 kašičica bibera
2 lovorova lista
100ml crvenog vina
200gr mocarela sira
250gr lazanja

Možete dodati bešamel sos (bešamel ili neki drugi)

Pixabay

Priprema:

Počnite zagrevanjem 2 kašike maslinovog ulja u tiganju na srednjoj vatri. Potom dodajte beli i crni luk i seckanu šargarepu u taj tiganj.Sklonite ih nakon što omekšaju i puste aromu.

Pojačajte vatru i dodajte 500gr mlevene govedine i 50gr pancete. Nakon što meso porumeni, dodajte pastu od paradajza, lovorov list, goveđi bujon, kašičicu soli i bibera.

Dobro promešajte da se sve sjedini sa mesom. Kuvajte oko 10 minuta. Dodajte crveno vino da se sjedini sve zajedno.

ZAPEČENA PILETINA SA KAČKAVALJEM: Lako se priprema, a hrskava je i ukusna

Završetak lazanje:

Lazanje prepolovite i ubacite u napravljeni sos po izboru. Naš predlog je bešamel sos. Zatim stavite poklopac na tiganj i kuvajte oko 10 minuta.

Testeninu proverite da li je kuvana bušenjem po sredini. Nakon toga stavite mocarela sir preko lazanja. Pokrijte poklopcem dok se sir ne otopi. Za kraj pospite bosiljak preko lazanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter