
NAIZGLED NESPOJIVA KOMBINACIJA: Da li biste se usudili da probate?
NUTELA I POMFRIT
Slatko-slana i naizgled nespojiva kombinacija. So pojačava ukus, što će povećati percepciju slatkoće u hrani.
Kada razmišljate o ovom spoju namirnica, mislite na zabavnu verziju popularnog spajanja čokolade i morske soli.
Nutelu možete zameniti i čokoladnim milkšejkom.
ČILI U PRAHU I VOĆE
Ova slatko-ljuta kombinacija namirnica je popularna u latinskoj Americi. Ljutkasti začin i toplota povećavaju slatkoću voća.
Možete da pokušate sa lubenicom, mangom, ananasom, kokosom, papajom, narandžom i dinjom.
KISELI KRASTAVCI I ČEDAR SIR
U Velikoj Britaniji je ova kombinacija namirnica omiljena. Trik je u tome da koristite stari čedar sir koji će smanjiti gorčinu i slani ukus krastavčića.
Stavite ih na parče hleba i napravite sendvič ili samo kombinaciju krastavčića i čedar sira za brzu grickalicu.
KAVIJAR I BELA ČOKOLADA
Malo soli iz bele čokolade pojačava ukus i ublažava sladak ukus, tako da bela čokolada itekako može da se kombinuje sa slanim sastojcima, a kombinacija kavijara i bele čokolade će biti preukusan spoj.
KAFA I NARANDŽA
Obično pijete ceđenu narandžu i kafu odvojeno od doručka, ali ako dodate malo soka od narandže u kafu, dobićete slatko-gorku kombinaciju koja će se ispostaviti kao savršen ukus.
SLANINA I DŽEM
Ova kombinacija ima slatko-slan ukus, a kada je jednom probate žalićete što se ovog spoja niste setili ranije.
Ispržite dva parčeta slanine i stavite ih između dve kriške hleba i preko toga namažite svoj omiljeni džem.
Ili umočite parče slanine pravo u džem i zasladite se.
DŽIN I MALINE
Stavite nekoliko malina u džin-tonik i uživajte svim čulima u osvežavajućem napitku.
KISELI KRASTAVCI I SLADOLED
So iz kiselih krastavaca je neophodna za cirkulaciju krvi i metabolizam, dok će vam šećer i masti iz eurokrema obezbediti brz priliv energije.
KEČAP I TAMNA ČOKOLADA
Tamna čokolada ima notu paradajza u sebi, pa ćete ovom kombinacijom samo povećati ovaj ukus i učiniti ga još ukusnijim. Obe namirnice takođe dele aromu korijandera, zahvaljujući molekulu linalool, pa kada se ove namirnice spoje, ukus postaje još jači i lepši.
ČOKOLADA I SOJA SOJ
Slani ukus soja sosa pojačava ukus čokolade, a zajedno ove namirnice sadrže voćne, cvetne, pečene i šumske komponente, koje donose ono najbolje jedno u drugom.
Probajte da umočite štanglu čokolade u soja sos ili da ga pospete po čokoladnom kolaču ili dezertu.
PICA MARGARITA I JAGODE
Paradajz, bosiljak i mocarela su sjajna podloga za jagode.
Ukus jagode nije preterano različit od ukusa paradajza, pa se ove dve namirnice dopunjuju.
TAMNA ČOKOLADA I ROTKVICE
Kada zajedno pojedete ove dve namirnice, dobijate robustan zemljani ukus sa primesama slasti i gorčine.
Pokušajte da preko salate s rotkvicama pospete kockice tamne čokolade.
PICA I TUNJEVINA
Ukus tunjevine će picu učiniti ukusnijom. Pokušajte da preko pice pospete tunjevinu i videćete kako ćete uživati u nezaboravnom ukusu.
JAGODE I PARMEZAN
Jagode uvaljane u parmezan su još lepše i bolje od jagoda umočenih u čokoladu.
Buterna kiselina iz parmezana u spoju sa flavonoidima iz jagoda pruža pojačanu sltko-slan ukus.
TOPLA ČOKOLADA I AVOKADO
Ako želite dodatni ukus i baršunastu glatkoću u ustima, dodajte avokado vašoj toploj čokoladi.
Ispasirajte avokado i onda ga dodajte vašem spoju toplog kakaa i mleka.
ANANAS I PLAVI SIR
Ananas i sir zapravo dele mnoge sastojke, a kada se upare, zajedničke komponente ostvaruju interakciju i pojačavaju ukus.
Izvor: menshealth.rs
Foto: Pixabay.com/Printscreen
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

USKRŠNJA GOLUBICA: Kolomba – italijanski slatki hleb

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Oprezno s konzumacijom farbanih jaja

UKUS KOJEM JE TEŠKO ODOLETI: Vaskršnji kolač sa kajsijama

RECEPT DANA: Vaskršnji venac
