
Foto: FREEPIK.COM
NAJBOGATIJA STAVKA NA ROŠTILJU: Gurmanska pljeskavica osvaja sočnim punjenjem i mirisom mesa
Kombinacija mešanog mesa, začina i topljenog punjenja čini gurmansku pljeskavicu jednim od najpopularnijih specijaliteta domaće roštilj tradicije
Gurmanska pljeskavica je vrsta pljeskavice, koja ostaje zaštićeni srpski brend i često nas predstavlja u svetu. Gurmanska pljeskavica je najpopularnije prodavana pljeskavica. Svoje ime duguje bogatstvu raznim sastojcima neodoljivog ukusa. Sadrži kačkavalj i slaninu ili šunku uz sitno iseckane ljute paprike. Zavodljiv ukus istopljenog kačkavalja i slanine gurmanske pljeskavice, daće svakom Vašem zalogaju slast, a Vašem telu puno energije za naporan dan. Oproban recept naših kuvara, upotpuniće Vašu trpezu na svakoj vrsti slavlja, uklopivši se savršeno svojim pikantnim ukusom u slavljeničku atmosferu.
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 sitno seckani crni luk
- 1 čen usitnjenog belog luka
- 100 g šunke iseckane na kockice
- 150 g kačkavalja iseckanog na kockice
- na vrh noža sode bikarbone
- ½ kašičice ljute tucane paprika po ukusu
- so, biber i vegeta po ukusu
PROČITAJTE: UKUSNA, A JEDNOSTAVNA POSLASTICA: Recept za kremastu keks tortu
Priprema:
Sve sastojke dodati mlevenom mesu.
Smesu dobro umešati rukom kako bi se dobila ujednačena masa.
Smesu pokriti folijom i ostaviti u frižideru oko pola sata, a potom oblikovati pljeskavice.
Pecite pljeskavice oko 10 minuta sa obe stane na prethodno zagrejanom grileru ili u tiganju na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno braon boju.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
UKUSNA, A JEDNOSTAVNA POSLASTICA: Recept za kremastu keks tortu
RECEPT DANA: Stek od karfiola sa pestom od pistaća
IDEALNE ZA BRZU I SOČNU UŽINU: Najjednostavniji recept za mini pice








