
Foto: FREEPIK.COM
NEODOLJIVI TART SA JABUKOM I ORASIMA: Očaravajući desert koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiv i sladak, uzećete parče više.
Za testo:
- 300 g brašna (2 šolje od 200 ml + 3 pune kašike)
- kašičica praška za pecivo
- kesica vanilinog šećera (1 kesica)
- 50 ml ulja
- 2 kašike šećera u prahu
- 50 g gustog jogurta
- 1 jaje
- 100 g putera (na sobnoj temperaturi)
Za fil:
- 3 velike jabuke
- pola čaše vode
- 1 čaša belog šećera
- 1 čaša mlevenih oraha
- pola kašičice cimeta u prahu
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte prašak za pecivo, šećere, ulje, jogurt, jaje i puter. Lagano onda dodajte brašno, sve dok testo ne postane mekano. Zatim ga pokrijte i ostavite u frižideru oko 15 minuta. Oljuštite jabuke pa ih iseckajte na kockice. Potom ih stavite u tiganj , pa dodajte šećer i vodu. Kuvajte sve dok ne ispari voda pa umešajte cimet i orahe. Zatim pustite da se prohladi. Razvaljajte testo između dva pek papira dok ne dobijete krug. Izrežite ga tiganjem pa preostali deo testa umotajte u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač. Napravite male zaseke na ivicama pa preko nanesite fil od jabuka. Oblikujte ivice po želji. Zatim testo iz zamrzivača narendajte preko fila. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, sa ventilatorom. Nakon što se tart prohladi, pospite ga šećerom u prahu.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE: Najbolje odmah stavite duplu meru
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT ZA VASKRŠNJU TRPEZU: Domaća pogača za najveći hrišćanski praznik

KLJUČ JE U JEDNOM SASTOJKU: Savršeno domaće testo za picu kao iz restorana

ZDRAV I UKUSAN NAPITAK: Mača late, za savršeno jutro

PRAVI RAJ ZA NEPCA: Posna pita sa pečurkama
