
Foto: FREEPIK.COM/EyeEm
NEVEROVATNO DOBAR SPOJ: Kolač od jabuka i sira
Kada nemate ideju za brzu poslasticu, ovaj recept za kolač od jabuka je pravi spas
Kolač od jabuka i sira se jednostavno priprema i brzo nestaje sa tanjira.
Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 100 gr šećera
- prstohvat soli
- 150 gr običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
PROČITAJTE: SAVRŠENO IDU UZ SVAKO JELO: Recept za balon lepinje
Za puding od jabuka:
- 3 jabuke
- 650 ml soka od jabuka + 100 ml za mešanje pudinga
- 50 gr šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
Za krem:
- 400 ml šlaga
- 600 gr krem sira
- 60 gr šećera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok smesa ne postane penasta i lagana. Umešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Ohladite.
Oljuštite jabuke i isecite ih na kockice. Sipajte 650 ml soka od jabuka u šerpu, dodajte šećer i jabuke i prokuvajte.
Rastvorite prašak za puding u preostalih 100 ml soka i sipajte u ključali sok. Kuvajte, mešajući dok se ne zgusne. Ohladite.
Umutite šlag dok ne postane čvrst. U posebnoj posudi umutite krem sir i šećer, a zatim lagano umešajte šlag dok ne postane glatko.
Premažite puding od jabuka preko ohlađenog biskvita, a zatim premažite krem sir i šlag preko njega. Izravnajte i stavite u frižider najmanje četiri sata da se stegne.
Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NEVEROVATNO DOBAR SPOJ: Kolač od jabuka i sira

SAVRŠENO IDU UZ SVAKO JELO: Recept za balon lepinje

TAJNA JE U DOBROJ PRIPREMI MESA: Recept za domaće ćevape

RECEPT DANA: Patlidžan punjen sirom za prave gurmane
