NJOKE U BEŠAMEL SOSU: Kremasto i sočno zadovoljstvo (RECEPT)
U zavisnosti šta više volite, možete praviti beli i ili crveni nadev
Italijanska kuhinja osvojila je svet, a jedno od specijaliteta od testa su i njoke. Veoma se lako kombinuju uz razne soseve. U zavisnosti šta više volite, možete praviti beli i ili crveni nadev. Mi vam donosimo jednostavan recept za njoke u bešamel sosu.
Sastojci:
pakovanje njoka
Za bešamel:
- 100 gr maslaca
- ½ l hladnog mleka
- 3 supene kašike mekog brašna
- 2 supene kašike parmezana(ili kačkavalja)
- 100 ml kisele pavlake
- so, ko voli, može malo muskatnog oraščića
- par kašika prezli
Priprema:
Njoke skuvati uobičajeno. Prebaciti u vatrostalnu posudu u kojoj ćete zapeći. Za bešamel sos propržiti brašno, na puteru pa u vrelu masu dodati hladno mleko uz neprestano mešanje žicom. Kada počne da se zgušnjava dodati parmezan, kiselu pavlaku, so i muskatni oraščić. Preliti preko njoka i posuti prezlom u tankom sloju, pa zapeći na 170-180 C.
Služiti prohlađeno.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74