
Foto: FREEPIK.COM
ODUŠEVLJAVA MIRISOM I UKUSOM: Recept za ukusan juneći gulaš
Ovakav gulaš su pripremale naše bake
Ručak, po mišljenju mnogih domaćica, treba da bude bogat i sadržajan. Baš takav možete spremiti danas, a evo i kako.
Sastojci:
- 800 g junećeg mesa
- 3 šargarepe
- 2 crna luka
- 6 krompira
- brašno
- kockica putera
- goveđi bujon
- 2 kašike koncentrata od paradajza
- maslinovo ulje
- začini
Priprema:
Uvaljajte kockice junetine u brašno. Na maslinovom ulju i kockici putera propržite meso sa obe strane. Kada dobije zlatnu boju, izvadite ga.
PROČITAJTE: VIŠE IH NIKADA NEĆETE BACITI: Peteljke od jagode su pravi izvor zdravlja
U isti tiganj dodajte seckani luk i šargarepu, te propržite dok ne puste sok.
Vratite meso u tiganj, dodajte bujon i paradajz pastu. Posolite, začinite biberom i začinima po ukusu. Ostavite da se sve lagano krčka oko sat vremena.
Pridružite krompir, poklopite i kuvajte još 30-45 minuta, dok meso ne postane savršeno sočno, a krompirići mekani. Poslužite i uživajte u pravom porodičnom ručku!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Bledska krempita

ODUŠEVLJAVA MIRISOM I UKUSOM: Recept za ukusan juneći gulaš

VIŠE IH NIKADA NEĆETE BACITI: Peteljke od jagode su pravi izvor zdravlja

SPREMITE SVOJU NAJBOLJU TEPSIJU: Recept za prvoklasni burek sa mesom

POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA: Fenomenalno jelo za prave gurmane
