
Foto: pixabay.com
OVAJ SASTOJAK ZA TESTO JE KLJUČAN: Saveti pekara zlata vredni
Ako se i vama desilo da testo pukne ili ne naraste, primenite ove jednostavne, a korisne trikove profesionalnih pekara.
Ako želite ukusna peciva kao iz najbolje pekare, primenite neke od narednih trikova.
Držite na sobnoj temperaturi
Izvadite puter i jaja iz frižidera i držite neko vreme na sobnoj temperaturi.
POZNATI STARINSKI OBROK: Srbi su cicvaru vekovima jeli za večeru
Nemojte da stavljate previše praška za pecivo
Ako preterate sa količinom praška za pecivo ili kvasca postoji mogućnost da naraste previše ili pukne.
Uvek stavljajte u zagrejanu rernu
Sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”. Nakon 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu, stavite testo u nju.
Dodajte jabukovo sirće
Kada pravite pecivo, u svako testo dodajte jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Testo će bolje da naraste, biće zdravije, i dobiće poseban “šmek”!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

SALATA OD PASULJA SA SENFOM I MEDOM: Savršena kombinacija slatkog i kiselog

KAO IZ BAKINE KUHINJE: Čokoladne šapice

PALAČINKE SA CIMETOM: Zamirisaće cela kuća

NEODOLJIVI TART SA BANANAMA: Mirisni desert koji osvežava i sladi u isto vreme
