Izvor: Kurir
11.08.2024 u 17:35
0

OVO JE JELOVNIK LEPE PRINCEZE: Kejt Midlton promenila način ishrane

Procurio jelovnik lepe princeze, evo šta nikako ne sme da jede

Nakon dijagnoze raka, ishrana Kejt Midlton igra ključnu ulogu u održavanju njenog zdravlja tokom preventivne hemoterapije.

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, voli da kuva i vodi računa o ishrani. Nakon što joj je prošle godine dijagnostikovan rak, njena ishrana se promenila i strogo vodi računa o izboru namirnica koje unosi u svoj organizam.

Prema preporukama najboljih lekara, Kejt Midlton je promenila način ishrane.

Doručak

Princeza Kejt dan započinje zelenim smutijem, zdravim napitkom koji uključuje sastojke poput kelja, spiruline, spanaća, zelene salate i borovnica.

Prema preporukama najboljih lekara, Kejt Midlton jepromenila način ishrane.

Doručak

Princeza Kejt dan započinje zelenim smutijemzdravim napitkom koji uključuje sastojke poput kelja, spiruline, spanaća, zelene salate i borovnica.

Osim toga, Kejt Midlton i iprinc Vilijam obožavaju suši. Ostali favoriti su salate od lubenice, libanska tabule salata čiji je glavni sastojak peršun, seviče, latinoameričko jelo koje se sastoji od sirove ribe ili morskih plodova mariniranih u soku citrusa, poput limuna ili limete, te gaspačo.

Večera

Za večeru princeza Kejt bira jednostavna i hranjiva jela kao što su odresci, testenine i kari.. Dok je bila trudna, uživala je u kariju od povrća.

Kejt voli ljutu hranu, iako priznaje da njen suprug,princ Vilijam, ima poteškoća s ljutom hranom. Još jedno omiljeno jelo u kraljevskoj porodici je pečena piletina, jelo koje Kejt često priprema.

Grickalice i poslastice

Kejt preferira zdrave grickalice poput sirovog voća i povrća, godži bobica i maslina. Za desert uživa u pudingu od karamele, klasičnoj britanskoj poslastici.

SAVRŠENA ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA: Poslastica idealna za letnje dane, jedno parče vam neće biti dovoljno

Dijeta zbog hemoterapije

Prema rečima profesorke dr Ramije Mokbel, pacijentima koji su podvrgnuti hemoterapiji potrebno je da održavaju uravnoteženu ishranu bogatu proteinima, vitaminima, ugljenim hidratima i zdravim masnoćama.

Princeza Kejt posebnu pažnju posvećuje svojoj ishrani kako bi ublažila učinke tretmana.

Suplementi se generalno izbegavaju, osim vitamina D3, a čaj od đumbira preporučuje se za ublažavanje mučnine, česte nuspojave hemioterapije.

Princeza Kejt nastavlja da brine o svom zdravlju ishranom inspirisanom Mediteranom. Bogata je voćem, povrćem, antioksidansima i nezasićenim mastima, a izbegava životinjske masti, ugljene hidrate i prerađenu hranu.

Dijeta princeze od Velsa odražava savršenu ravnotežu između ukusne i zdrave hrane, prilagođene kako svakodnevnom uživanju tako i posebnim potrebama koje nameće lečenje. Svojim odabirom hrane Kejt dokazuje da je moguće održati uravnotežen način života, čak i u teškim vremenima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter