
Foto: FREEPIK.COM/EyeEm
OVSENI KOLAČIĆI SA MARAKUJOM: Osvežavajući zalogaji sa cvetnom notom
Savršen balans slatke, kisele i cvetne note
Sastojci:
- dva velika jaja
- tri šolje ovsenih pahuljica
- jedna šolja nemasnog mleka
- pola šolje odleđene marakuje (oko 100 grama)
- pola šolje izgnječene zrele banane
- trećina šolje braon šećera
- dve kašičice izrendane kore limete
- jedna kašičica praška za pecivo
- jedna kašičica ekstrakta vanile
- tri četvrtine kašičice soli
- tri četvrtine iseckanog neslanog pečenog badema
- jedna četvrtina rendanog kokosa, i dodajte kašiku kokosa za posle
PROČITAJTE: BRZO I JEFTINO: Ukusno jelo od samo 5 krompira
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pripremite kalupe za mafine i svaki obložite uljem. Razbijte dva jaja u veliku činiju, dodajte tri šolje ovsenih pahuljica, šolju mleka, pola šolje marakuje, pola šolje izgnječene banane, trećinu šolje braon šećera, dve kašičice kore limete, kašičicu praška za pecivo, kašičicu vanile i trećinu soli; pomešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Sjedinite polovinu badema i četvrtinu kokosa. Podelite smesu u prethodno nauljene kalupe za mafine. Pospite sa preostalim bademima i kašikom kokosa. Ubacite čačkalicu u mafine i ako ne ostane ništa na njoj onda znači da su spremni i možete ih izvaditi. Ostavite ih da se ohlade jedno deset minuta, izvadite kolačiće iz kalupa na tanjir i servirajte ih.

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NAJUKUSNI DEZERT: Slatka pita sa vanilom i višnjama

OVSENI KOLAČIĆI SA MARAKUJOM: Osvežavajući zalogaji sa cvetnom notom

BRZO I JEFTINO: Ukusno jelo od samo 5 krompira

OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ: Sočne prženice bez kapi ulja, a gotove za 15 minuta

RECEPT DANA: Karpatka – poljski kolač
