Pileći paprikaš s noklama
Savršeno jelo koje nas vraća u detinjstvo
Sastojci:
– 1 pile (oko 1 kg)
– 500 g crnog luka
– 2 paradajza
– 1 paprika babura
– aleva paprika, peršunov list
– ulje, so, biber.
Za nokle:
– 2 jaja
– ulje
– brašno
Priprema:
Pre svega pile istranžirati na batake, karabatake, krilca i belo meso. Leđa i šiju ostaviti kada budete pravili supu, da imate.
Na vrelom ulju proprži usoljen luk iseckan na rebarca, dodati papriku isečenu na kockice, malo aleve paprike, pa dodati tranžiranu piletinu.
Sve se nalije čašom vode, pa krčka na laganoj vatri dok meso ne smekša. Tek tada oljuštiti dva veća paradajza, iseći na kockice i dodati u paprikaš.
Zatim dodati iseckanu vezu peršunovog lista, još dosoliti ako treba i pobiberiti, pa krčkati još oko pola sata na tihoj vatri, uz mešanje.
Ovaj paprikaš treba da ima dosta tečnosti, jer još nije gotovo. Nedostaju mu nokle.
Dva žumanceta, sneg od belanaca, malo ulja i soli zamešaju se sa brašnom tako da rukama mogu da se oblikuju nokle. Treba da budu tanke i duge kao mali prst.
Staviti slanu vodu da proključa, pa nokle kuvati dok ne isplivaju na površinu.
Kašikom s rupama izvaditi iz vode, pa dodati u paprikaš.
Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74