
Foto: FREEPIK.COM/akram_designer
PITA SA PATLIDŽANOM: Sa hrskavim korama i bogatim nadevom
Mekana i sočna, a držaće vas dugo sitim
Potrebno je:
- 1 kg plavog patlidžana
- jedan struk praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 500 g kora za pitu
- 1 šolja kuvanog pirinča
- 250 ml gazirane vode
- 1 veza peršuna
- biber
- suvi biljni začin
- so
- origano
- ulje
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Kremasti sladoled od nara
Priprema:
Oljuštite patlidžan pa ga izrendajte i barite 10 minuta u posoljenoj ključaloj vodi. Zatim ga procedite i dinstajte 15 minuta sa proprženim seckanim prazilukom i crnim lukom. Umešajte obareni pirinač i začine, a zatim ređajte pitu prskajući svaku koru sa malo ulja i kiselom vodom. Isecite pitu na parčiće i poprskajte kiselom vodom. Pustite da odstoji oko sat vremena, a zatim pecite pitu u dobro zagrejanoj rerni 25–30 minuta.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PITA SA PATLIDŽANOM: Sa hrskavim korama i bogatim nadevom

RECEPT DANA: Kremasti sladoled od nara

BEZ ŠEĆERA, BRAŠNA I PEČENJA: Recept za posne rolnice od malina

PRAVI UKUS GRČKE: Recept za ukusnu caciki salatu
