
Foto: Pixabay
POHOVANE BANANE Omiljena poslastica iz azijskog restorana, u savršenom spoju različitih ukusa
Fenomenalan desert koji se uglavnom služi u restoranima azijske kuhinje, otopiće i one izbirljive.
- 6 banane
- 2,5 šolje oštrog brašna
- 2 kašike šećera
- 3 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice gustina
- prstohvat soli
- 2 šolje vode
- 3 šolje ulja
Priprema
Banane oljuštite pa ih naseckajte na 4 dela. U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i so. Sipajte vodu dok ne dobijete gusto, glatko testo. Zagrejte ulje u tiganju, do temperature od 175 stepeni. Umačite komade banane u testo, jedan po jedan, pa pustite da se s njih ocedi višak testa. Onda ih pažljivo ubacite u vrelo ulje. Vodite računa da se ne zalepe za tiganj. Takođe, nemojte da pretrpavate tiganj- treba da bude dovoljno ulja da svi komadi banane mogu da plutaju u ulju. Pržite sve dok testo ne porumeni. Poređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Prelijte pohovane banane medom ili sosom po želji, ili poslužite uz sladoled od vanile. Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ZASLADITE NEDELJU: Kiflice sa džemom od šljiva

NA OVAJ NAČIN DOBIJATE KARIRANE MOTIVE: Drugačiji metod bojenja jaja

BEZ PRETERIVANJA: Urme su savršene za pritisak i nerve – koja je preporučena doza?

RECEPT DANA: Svinjski paprikaš

TORTA BELI ANĐEO: Izvrstan recept koji će se svima svideti
