![](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2023/12/CICVARA.jpg)
Foto: printscreen/youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.
POZNATI STARINSKI OBROK: Srbi su cicvaru vekovima jeli za večeru
Cicvara je uvek najbolji izbor za večeru.
Potrebno:
- 3 dl mleka;
- 1 kašika masti;
- 100 grama kukuruznog brašna;
- 1 kašika kajmaka;
- 100 grama pavlake;
- so
Priprema:
U dublji tiganj nalijte mleko, pa stavite mast, kajmak, pavlaku i so. Kada mešavina provri, dodajte kukuruzno brašno ali postepeno. Mešajte dok dodajete brašno. Smesa će se brzo zgusnuti, a treba da izgleda kao puding.
BAKIN KOLAČ STARINSKI DESERT NA KOME SU ODRASLE GENERACIJE: Pravi se brzo i lako
Poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
![AKO DODATE OVO POHOVANIM ŠNICLAMA BIĆE SAVRŠENE A sijaće se kao zlatnik](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2022/12/zp-kompletan6-pohovani-Depositphotos_239758996_xl-_620x0.jpg)
AKO DODATE OVO POHOVANIM ŠNICLAMA BIĆE SAVRŠENE A sijaće se kao zlatnik
![Napravite čaj za masnu jetru: Nutricionista otkriva 10 biljaka koje mogu da pomognu](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2024/01/cac-od-borvih-iglica-1024x576.jpeg)
Napravite čaj za masnu jetru: Nutricionista otkriva 10 biljaka koje mogu da pomognu
![KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA: Pavlaka joj daje poseban šmek, a klasik bez premca](https://happytv.rs/wp-content/uploads/2023/12/paradajz-corba.jpg)
1 thought on “POZNATI STARINSKI OBROK: Srbi su cicvaru vekovima jeli za večeru”
Ma kajmak i pavlaku. I to tako vekovima. A kukuruz rodio kraj Moravu ili ga doneli izAmerike? Ovde vekovima bio poznat. O, mast sam zaboravio da naglasim. Posle jednu grudu, grudu i po sira…