
PRAVI HEDONIZAM: Šaran punjen povrćem i pirinčem će oduševiti sva vaša čula! (RECEPT)
Recept koji morate isprobati!
Sastojci:
1 kom šaran veličine 2-2,5 kg
3 kom krompira
1 šolja pirinča
1 glavica crnog luka veća
3 češnja belog luka
1 kom šargarepe
1 kriška celera veća
so
biber
maslinovo ulje
sok od pola limuna
Priprema:
OVO MORATE PROČITATI
HOROR U NEMAČKOJ! Srpkinja sedam dana ležala mrtva u stanu!
DAČIĆ O PREGOVORIMA SA PRIŠTINOM: Plima inicijativa, oseka predloga
OBRAČUN MIGRANATA U CENTRU BEOGRADA: Radili noževi, dvoje povređeno
Fil za punjenje spremamo na sledeći način: pola glavice luka naseckati na rebarca, krupno izrendati šargarepu i celer pa kratko propržiti na vrlo malo ulja.
Pirinač skuvamo u slanoj vodi, pa ga dodamo povrću, a zatim i sirovi krompir sečen na kolutove debljine pola centimetra. Ovu mešavinu začinimo solju i biberom. Očišćenog šarana sa unutrašnje strane namažemo mešavinom soli, bibera i maslinovog ulja.
Napunimo ga filom, trbušni otvor zatvorimo koncem ili čačkalicama i položimo u uljem podmazanu tepsiju.
Površinu ribe ovlaš zasečemo, namažemo mešavinom soli, bibera, maslinovog ulja i limunovog soka, a u useke stavimo crni i beli luk sečen na tanke ploške.
Pečemo na 200 stepeni sat i deset minuta, dok riba ne porumeni. Služimo uz zelenu (ili neku drugu svežu) salatu.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ENERGETSKA BOMBA ZA CEO DAN: Kajgana sa pečurkama

RIZNICA MINERALA, VLAKANA I VITAMINA: Zašto je važno da u ishranu uključite batat?

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Koje tri namirnice bi trebalo da izbegavate za doručak?

IDEALAN DEZERT ZA PORODIČNO OKUPLJANJE: Čokoladna štrudla po bakinom receptu

RECEPT DANA: Kremasti sladoled od manga
