
Foto: UNSPLASH.COM/Adam Bartoszewicz
RECEPT DANA: Fokača sa jagodama
Sezonu jagoda iskoristite da od njih napravite fokaču
Sastojci:
– 1/4 šolje maslinovog ulja
– 2 grančice svežeg ruzmarina
– 355 ml tople vode
– 455 g brašna
– 1 kesica suvog kvasca
– kašika meda
– 4 kašike sećera
– kašičica morske soli
– 1 kg jagoda
– 170 g šećera
– 2 kašike meda
PROČITAJTE: PO RECEPTU POZNATOG KUVARA: Portugalski rolat od pomorandže
Priprema:
Veći pleh obložite papirom za pečenje ili premažite maslinovim uljem. Zagrejte maslinovo ulje, namenjeno za testo, sa ruzmarinom. Ostavite da se ohladi, izbacite ruzmarin, a ulje ostavite. U činiji aktivirajte kvasac sa malo tople vode i medom. Nakon 5 – 10 minuta kvasac je spreman pa mu dodajte ulje i kome je bio ruzmarin. Dodajte ostatak tople vode, šećer, so i prosejano brašno.
Umesite testo. Dodajte još brašna ako je previše lepljivo. Umešeno testo nauljite i ostavite da se udvostruči. Udvostručeno testo istresite na sto i nežno razvucite oklagijom.
Razvučeno testo stavite u pleh. Odozgo stavite komade jagoda, a preko njega šećer i poprskajte rastopljenim medom i maslinovim uljem. Tako pripremljenu fokaču ostavite da odstoji oko pola sata. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata ili do zlatno smeđe boje.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PRAVO OSVEŽENJE ZA TOPLE DANE: Recept za sladoled sa malinama

TORTILJA SA AVOKADOM I KRASTAVCEM: Osvežavajuć obrok za vrele dane

DESERT PO STARINSKOM RECEPTU: Bakin kolač mekan poput oblaka

BRZO, LAKO I USKUSNO: Recept za neodoljiv kolač sa jabukama

ČIZKEJK SA KARAMELOM: Kremasti desert za prave sladokusce
