
Foto: FREEPIK.COM/wirestock
RECEPT DANA: Kajzeršmarn – austrijske palačinke
Zasladite se na kraljevski način
Sastojci:
– 4 jaja
– 250 ml mleka
– 40 g šećera
– 160 g glatkog brašna
– 50 g maslaca
– so
– šećer za posipanje
KREMASTI SOS OD PEČURAKA: Odlično se slaže sa mesom i testeninom!
Priprema:
1. Prvo odvojite žumanca od belanaca. Umutite čvrsti sneg. Žumancima dodajte šećer, mleko, brašno i malo posolite. Dobro izmešajte pa varjačom dodajte sneg od belanaca. U smesu možete dodati i suvo grožđe koje je odstajalo u rumu.
2. U veći tiganj (oko 26 cm) stavite maslac pa ga rastopite. Ulijte celu smesu (ili ako želite pola pa ponovite još jednom). Ispecite donju stranu na srednje laganoj vatri pa lopaticom okrenite na drugu stranu. Pecite 2-3 minute pa izlomite viljuškom na veće komade. Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali ih pritom nemojte stiskati.
3. Istresite na tanjir, posipajte šećerom u prahu i poslužite. Kao dodatak možete poslužiti i nugat krem, ili džem po želji (odlično je uz džem od jabuka ili šljiva).
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PRIPREMITE SE ZA DUHOVNE ZADUŠNICE: Recept za pravu domaću pogaču

RAPSODIJA UKUSA: Kruške u čokoladi

RECEPT DANA: Čizkejk sa limunom

HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM: Nestaće sa stola brzinom svetlosti

PEČENI PROKELJ SA SUSAMOM: Prilog koji daje šmek svakom jelu
