RECEPT DANA: Knedle od spanaća
Recept za sočne i ukusne knedle od spanaća
Knedle od spanaća su ukusan prilog, ali mogu biti i glavno jelo.
Sastojci:
– 400 grama kajzerica (starih dva dana)
– 200 grama smrznutog spanaća
– 3 jaja
– 100 ml mleko
– 20 grama maslaca
– 2 glavice crnog luka
– 1 čen belog luka
– 100 grama parmezana
– 1 kocka za supu od povrća
– prezle
– so
– biber
PROČITAJTE: RAPSODIJA UKUSA: Čizkejk sa jagodama i belom čokoladom
Priprema:
Spanać dobro operite i ostavite u cediljci, na sobnoj temperaturi, da omekša. Kajzerice naseckajte na kockice, stavite u posudu i posolite. U drugoj činiji razbijte jaja, dodajte mleko, promešajtei prelijte po iseckanim kajzericama. Rukom izmešajte sastojke, malo utisnite i ostavite pola sata da upiju.
U tiganju, na rastopljeni maslac dodajte seckani luk, malo posolite i pržite na slaboj vatri dok ne omekša.
Dodajte sitno seckani čen belog luka, oceđeni i omekšali spanać, malo pobiberite, dinstajte 3-4 minuta, sklonite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Ohlađeni spanać premestite na namočene kajzerice, izmešajte sastojke, pa rukama, nežno umesite testo (ne gnječite, a ukoliko se smesa lepi, dodajte malo prezli). Tako pripremljenu smesu ostavite da odstoji 15 minuta.
Vlažnim rukama oblikujte knedle, stavljajte ih u vreli bujon od povrća i kuvajte na laganoj vatri. Gotove knedle ocedite i složite u posudu za posluživanje.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

UKUS KOJI SE PAMTI: Krem supa od praziluka

RECEPT DANA: Knedle od spanaća

SPREMITE IH PO BAKINOM RECEPTU: Starinske čokoladne oblande

PREUKUSNA ŠEHEREZADA TORTA: Sladak i jednostavan recept

RAPSODIJA UKUSA: Čizkejk sa jagodama i belom čokoladom
