
Foto: FREEPIK.COM/bondarenko_rimma
RECEPT DANA: Meksička enčilada
Recept za enčiladu živopisnih boja i ukusa koji se pamti
Enčilada je tradicionalno meksičko jelo. U pitanju su tortilje u koje se uvija meso, preko čega ide čili sos pokriven rendanim parmezanom. U nastavku pročitajte recept za ovo tradicionalno jelo!
Sastojci:
Za sos:
– 1 crni luk
– 2 čena belog luka
– 1 paradajz srednje veličine
– 2 dl kuvanog paradajza
– 2 dl vode
– 3 kašike čilija u prahu
– 1 kašičica origana
– 1 kašičica kima
– so
– biber
Za punjenje:
– 600 g junećeg mlevenog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 300 g pečuraka
– 400 g spanaća
– 5-6 paprika
– 500 g kora za lazanje
– so
– biber
PROČITAJTE: SOČNO, KREMASTO I EGZOTIČNO: Rasmalai – indijska poslastica koja ostavlja bez daha
Priprema:
Paradajz oljuštiti i sitno iseckati. Crni i beli luk propržiti na malo ulja, pa dodati kim, čili i origano. Izmešati sa lukom pa preliti vodom, kuvanim paradajzom i seckanim paradajzom. Pustiti da provri pa smanjiti temperaturu. Dinstati oko 20 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Meso posoliti, pobiberiti i malo začiniti. Napraviti pljeskavice i ispeći ih da budu rumene. Gotove pljeskavice iseckati na kockice. Papriku ispeći pa očistiti od ljuske i peteljke. Iseckati papriku, spanać, crni luk i pečurke i pomešati sa pljeskavicama. Staviti malo enčilada sosa i izmešati.
Kore za lazanje potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju. Filovati kore i svaku urolati kao palačinke. Premazati pleh uljem i poređati rolnice. Preliti sosom i malo protresti pleh. Peći oko 40-50 minuta na 230 stepeni.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PRAVI RAJ ZA NEPCA: Jednostavan recept za čokoladni mus

MEKANI KAO DUŠA: Kroasani sa vanilom i voćem, super idu uz kafu

RECEPT DANA: Meksička enčilada

SOČNO, KREMASTO I EGZOTIČNO: Rasmalai – indijska poslastica koja ostavlja bez daha

SAVETI ZA MRŠAVLJENJE: Ove navike treba praktikovati
