
Foto: FREEPIK.COM/master1305
RECEPT DANA: Svinjski medaljoni u sosu od pečuraka
Svinjski medaljoni u sosu od pečuraka idealni su nedeljni ručak, brzo se i lako prave, a ukus će zadovoljiti i najveće gurmane.
Sastojci:
– 800 g svinjskog mesa
– malo ruzmarina
– čen belog luka
– biber
– 2 kašike maslinovog ulja
– morska so
– glavica luka
– 2 kašike maslaca
– 250 g šampinjona
– 200 ml neutralne pavlake
– so
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Segedinski gulaš
Priprema:
Meso oprati i iseći na 12 medaljona. Iseckati beli luk i natrljati njime meso. Zatim meso posuti biberom, premazati uljem i na svaki komad staviti malo ruzmarina. Staviti u frižider na 60 minuta.
Medaljone pržiti na teflonskom tiganju 2–3 minuta sa svake strane, izvaditi ih na alufoliju i uviti.
Iseckati luk i propržiti ga na maslacu. Iseckati pečurke i dodati luku. Naliti pavlakom, posoliti i pobiberiti. Servirati medaljone uz sos od pečuraka i krompir.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Svinjski medaljoni u sosu od pečuraka

POSTOJE TRI JEDINSTVENA: Saznajte koji je vaš tip metabolizma i uskladite ishranu

NOVA STUDIJA DALA ODGOVOR: Zašto naš mozak žudi za poslasticama posle ručka?

RECEPT DANA: Segedinski gulaš

GRČKA MUSAKA: Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
