
Foto: FREEPIK.COM
RECEPT DANA: Toskanska pohovana piletina
Hrskava pohovana piletina jedno je od omiljenih jela
Ovo jelo popularno je širom sveta, pa se tako jede i u Toskani, ali tamo se pohovana piletina sprema malo drugačije. Ukus je savršen, a u čemu je tajna otkrijte u nastavku.
Naime, toskanska pohovana piletina odlikuje se savršeno hrskavim i sočnim ukusom, a za razliku od našeg tradicionalnog recepta, ovaj ne uključuje prezlu već samo jaja, brašno i ulje. Ukoliko želite, meso možete marinirati pre pohovanja, mada je i bez toga ukus božanstven.
Sastojci:
-
- 500 g pilećeg mesa bez kostiju
- 3 jajeta
- 2-3 kašike brašna
- 2-3 čena belog luka
- 2 grančice ruzmarina
- 1 limun
- so i biber po želji
- listovi žalfije po želji
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Domaće kiflice, neodoljivog ukusa i mirisa
Priprema:
Posolite i pobiberite piletinu. Dodajte malo ulja, iseckan beli luk, ruzmarin i listove žalfije.
Operite limun, isecite ga na kriške i njima prekrijte piletinu. Sve zajedno stavite u frižider da se marinira najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
Kada budete spremni za pečenje mesa – pomešajte jaja i brašno. Ako je smesa previše gusta, možete dodati malo vode ili mleka.
Posolite i pobiberite smesu po želji, pa u nju uronite pripremljeno marinirano meso. Ostavite piletinu u smesi oko 10 minuta.
Zagrejte ulje na šporetu u dubokom tiganju ili šerpi. Ulje treba da dostigne temperaturu od 180 stepeni C pre nego što se u njega umoči meso.
Piletinu pržite u dubokom ulju oko 10 do 20 minuta dok se termički ne obradi do kraja i ne dobije lepu hrskavu zlatnožutu koricu.
Vreme pečenja zavisi od debljine i veličine komada piletine. Ako niste sigurni da li je piletina kuvana, proverite kuhinjskim termometrom – temperatura u najdebljem delu treba da dostigne oko 73 stepena C.
Pečenu piletinu stavite na kuhinjski ubrus ili salvetu da upije masnoću, a zatim je poslužite uz prilog po želji i uživajte. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BELA, CRNA, CRVENA ILI SMEĐA: Koja je najzdravija vrsta pirinča?

RECEPT DANA: Toskanska pohovana piletina

POSNA SALATA SA PASULJEM: Slasna i sočna, prste da poližete

SAVRŠEN AKO POSTITE NA VODI: Recept za kolač sa jabukama i lešnikom
