
Foto: FREEPIK.COM/fanfo
RECEPT DANA: Zapečena piletina u sosu od limuna i belog vina
Piletina pripremljena na ovaj način idealno je rešenje za one koji nemaju vremena, a žele ukusan obrok pun boja i ukusa
Piletina pripremljena na ovaj način idealna je za letnji obrok!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 6 komada pilećeg mesa (bataci i karabataci)
- so, biber
- 1 limun narezan na kolutove
- 20 čenova belog luka
- 250 ml belog vina
- 500 ml pileće bistre supe
- majčina dušica
- kašika brašna
- 2 kašike maslaca
- 3 kašike naseckanog peršuna
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Pačja prsa u sosu od smokava
Priprema:
Meso oprati, osušiti, pa posoliti i pobiberiti. U dubljoj posudi koja moze u rernu zagrejte ulje i prepržite meso sa obe strane do zlatno-žute boje.
Preprženo meso prebaciti na tanjir, a na istoj masnoći prepržiti kolutove limuna i čena belog luka. Kada fino porumene izvadtii kolutove limuna i ostaviti sa strane sa mesom.
Belom luku dodati vino, supu i majčinu dučicu, pa mešati dok se svi karamelizovani ostaci od prženja mesa ne otope u tečnosti.
Sve lagano posoliti i pobiberiti.
Meso prebaciti u posudu, na komade mesa i oko mesa staviti limun i beli luk. Kada se sve skuva poklopiti i staviti u zagrejanu rernu na 170 stepeni i peći oko 40 minuta. Skinuti poklopac i peći otkriveno još 10 minuta.
Umesto poklopca možete koristiti i alu-foliju.
U međuvremenu u manjoj posudi dobro promešajte maslac sa brašnom u jednoličnu masu. Gotovo meso prebaciti na tanjir i pokriti folijom.
U tečnost od pečenja dodati mešavinu brašna i maslaca. Kuvati dok se mešavina ne zgusne uz obavezno mešanje. Grančice od majčine dušice izvaditi, a u sos umešati dve kašike seckanog peršuna.
Preliti meso sosom i posuti peršunom.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

MEKANA KAO DUŠA: Recept za jednostavnu jogurt pogaču

RECEPT DANA: Zapečena piletina u sosu od limuna i belog vina

POSLASTICA KOJA OSVEŽAVA: Čizkejk od limuna – savršen spoj slatkog i kiselog ukusa

KAO IZ RESTORANA: Recept za ukusnu piletinu u sosu

SALO SE TOPI KAO LUDO: Doručak koji će vam pomoći da uklonite višak kilograma
