
Foto: FREEPIK.COM/timolina
RECEPT DANA: Zapečena riba sa bademima pravi delikates za vašu trpezu
Zapečena riba sa badeimam je odlična ideja za ručak
Jednom kada probate ovaj neodoljiv spoj, često ćete mu se vraćati.
Sastojci:
Za povrće:
– 2 velike šargarepe
– 500 g brokolija
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 kašičica belog luka u prahu
– 1 kašičica soli
– 1/4 kašičice bibera
Za ribu:
– 150 g sirovih badema
– 2 veća jajeta
– 100 g bademovog brašna
– 2 kašike bujona
– 1 kašika suve mirođije
– 1/2 kašičice crvene paprike
– 1/2 kašičice soli
– 500 g ribljeg filea po izboru
PROČITAJTE: NIJE NEZAMENJIV: Nekoliko zdravijih i posnih alternativa za puter
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i obložite pleh aluminijumskom folijom.
Brokoli i šargarepu isecite na manje komade i prelijte maslinovim uljem, dodajte beli luk u prahu, biber i so i sve dobro promešajte.
Stavite povrće u rernu oko 20 minuta.Dok se povrće peče, pripremite ribu.
Bademe stavite u blender i kratko blendajte dok ne dobijete sitne komadiće. Prebacite ih u činiju.
U posebnoj posudi izradite jaja, a u trećoj posudi pomešajte brašno, bujon, mirođiju, crvenu papriku i so.
Povrće izvadite iz rerne i raširite tako da sredina pleha bude prazna.
U mešavinu brašna prvo stavite riblje filete, zatim u jaja i na kraju u bademe. Pohovanu ribu stavite na pleh i sve zajedno pecite još 10 do 15 minuta.
Poslužite sa malo limunovog soka i uživajte u zdravom i ukusnom obroku.
Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

KAFA BEZ KOFEINA: Da li je ova alternativa zapravo zdrava?

RECEPT DANA: Tarator – bugarska hladna supa

NARODNA VEROVANJA: Zašto farbamo jaja za Vaskrs?

ZASLADITE DAN: Domaći sladoled od jagoda

SLATKIŠ SVAČIJEG DETINJSTVA: Recept za posno medeno srce
