
RECEPT NAŠIH BAKA Prava turšija, na srpski način (RECEPT)
Turšija je prirodni probiotik i najmoćniji lek. Ako tokom zime budete uz svaki ručak jeli povrće iz turšije, vi ćete: podstaći obnavljanje crevne mikroflore, ubrzaćete metabolizam, poboljšati imunitet, sprečiti pojavu karcinoma, regulisaćete krvni pritisak, sniziti nivo holesterola, poboljšati raspoloženje…
OVO ĆE VAS ZANIMATI…
Ðaci u Liplju traže da uče BOSANSKI jezik
NION: Održan je ŽREB! Zvezdi se sve otvorilo, na vidiku Liga šampiona!
Recept
Potrebno je:
5 kilograma povrća (krastavčići, paprike, šargarepa, zeleni paradajz, karfiol, sitan crni luk…)
5 litara vode
1litar sirćeta 9%
13 supenih kašika šećera
5 supenih kašika soli
kesica vinobrana
začin: biber u zrnu, mirođija, ren…
Priprema: Povrće dobro oprati pa očistiti od peteljki. Zatim papriku izbušiti kako bi voda ušla u nju. Šargarepu očistiti, kao i luk i paradajz. Zatim povrće staviti u bure i naliti vodom u kojoj jedodato sirće, so, šećer i vinobran. Sve dobro izmešati pa pritisnuti povrće da bude što dublje u vodi. Povrće možete dodavati i naknadno u tu vodu, ali isto i vodu možete da dodajete (sa sirćetom i začinima).
Bure čuvajte na suvom i hladnom mestu, daleko od sunca.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NAJUKUSNI DEZERT: Slatka pita sa vanilom i višnjama

OVSENI KOLAČIĆI SA MARAKUJOM: Osvežavajući zalogaji sa cvetnom notom

BRZO I JEFTINO: Ukusno jelo od samo 5 krompira

OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ: Sočne prženice bez kapi ulja, a gotove za 15 minuta

RECEPT DANA: Karpatka – poljski kolač
