Izvor: Glossy.rs
24.09.2020 u 21:24
0

RECEPT ZA NAJUKUSNIJU ZIMNICU: Ovako možete napraviti PRAVI DOMAĆI AJVAR

Fenomenalan bakin recept za ukusan domaći ajvar

Potrebno je:

5 l vode

15 kg paprika

5 kg plavog patlidžana

250 – 300 gr soli

4 kašike esencije

1/2 l ulja

biber u zrnu

lovorov list

PROČITAJTE JOŠ…

KON DEMANTOVAO UVOĐENJE KARANTINA OD OKTOBRA: „Nije tačno ni da će škole biti zatvarane…“

UŽAS: Otac i sin POGINULI u PREVRTANJU TRAKTORA!

Iz CRVENOG KRSTA PORUČUJU: Oporavak dece odložen zbog korone!

„POSTILA SAM I MOLILA BOGA DA MI POKAŽE PUT, PLANIRALI SMO DETE, svi su MISLILI da sam mu JA ŽENA“ Srceparajuća ISPOVEST Ljupke KIDA DUŠU! (VIDEO)

Priprema:

Papriku dobro oprati u nekoliko voda, odstraniti drške i voditi računa da se svaki kvar skloni. U lonac sipati 5 l vode, dodati esenciju, so, lovorov list i biber u zrnu.

Kad provri, ubaciti papriku, pa kad provri, promešati i pustiti još minut da vri; odmah vaditi u vanglu i pokriti.

Plavi patlidžan oljuštiti i iseći na četvrtine i njega obariti u istoj tečnosti. Paprika i plavi patlidžan se moraju ocediti, ja stavljam u rešetkast džakčić i presavijem preko neke šipke ili lonca i tako ostavim 5-6 sati, najbolje celu noć.

Papriku mleti na mašini za meso, najsitnije rupe. U veliku šerpu sipati ulje, pa kad se ugreje, istresti mlevenu papriku i mešati i pržiti oko 2.5 do 3 sata. Ajvar je gotov kad se vidi dno šerpe kad se provuče varjača.

Sipati u oprane tegle i svaku teglu dobro zatvoriti; mogu se tegle okrenuti i tako ostaviti do sutra, ili pasterizovati u rerni 90 min. na 90 stepeni da poklopac uvuče. Ostaviti u police sa ostalom zimnicom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter