Izvor: ALO
24.01.2024 u 22:31
0

RECIKLIRAJTE VODU OD TESTENINE:Ne bacajte, korisno je

Voda u kojoj se kuvala testenina puna je skroba i, uprkos tome što izgleda neprivlačna i mutna, neophodna je za...

Voda u kojoj se kuvala testenina je tajni sastojak na koji većina ljudi zaboravlja. Znamo zašto ga vredi sačuvati

Svi smo čuli savet da se čuva voda u kojoj se kuvala testenina… A znamo li zašto svi kuvari ponavljaju taj savet?

 

 

 

Voda u kojoj se kuvala testenina je tajni sastojak na koji većina ljudi zaboravlja. Znamo zašto ga vredi sačuvati

Svi smo čuli savet da se čuva voda u kojoj se kuvala testenina… A znamo li zašto svi kuvari ponavljaju taj savet?

će zaboravljamo…Voda u kojoj se kuvala testenina puna je skroba i, uprkos tome što izgleda neprivlačna i mutna, neophodna je za pravljenje savršenog sosa. Kuvari skrobnu vodu nazivaju i „tečnim zlatom“, upravo zato što su samo dve-tri kašike dovoljne da bilo koji sos pretvore u najukusniji dodatak testenini, piše Miss7.

Šta raditi sa vodom od testenine

Za savršeno škrobnu vodu, morate paziti u kojoj količini vode kuvate testeninu. Ne bi trebalo da bude previše jer je cilj da se što više skroba zadrži u vodi.

Zato u šerpu sipajte vode koliko je potrebno da pokrije testeninu. Nakon što se testenina skuva, izvadite je iz lonca pomoću klešta ili kašike za testeninu, a savršeni koncentrat skroba će ostati u vodi.

Skrob daje vašem sosu svilenkasto bogatstvo, a so dodaje ukus.

Nikada ne bacajte preostalu vodu!

Sipajte u kalupe za led i stavite u zamrzivač. Svaki put kada pripremate sos, rižoto, čorbicu ili supu, dodajte 2 kocke smrznutog skroba vode i vaše jelo će dobiti potpuno novu dimenziju.

Voda u kojoj se kuvala testenina je tajni sastojak na koji većina ljudi zaboravlja. Znamo zašto ga vredi sačuvati

Svi smo čuli savet da se čuva voda u kojoj se kuvala testenina… A znamo li zašto svi kuvari ponavljaju taj savet?

 

Voda u kojoj se kuvala testenina puna je skroba i, uprkos tome što izgleda neprivlačna i mutna, neophodna je za pravljenje savršenog sosa. Kuvari skrobnu vodu nazivaju i „tečnim zlatom“, upravo zato što su samo dve-tri kašike dovoljne da bilo koji sos pretvore u najukusniji dodatak testenini, piše Miss7.

Šta raditi sa vodom od testenine

Za savršeno škrobnu vodu, morate paziti u kojoj količini vode kuvate testeninu. Ne bi trebalo da bude previše jer je cilj da se što više skroba zadrži u vodi.

Pixabay

Zato u šerpu sipajte vode koliko je potrebno da pokrije testeninu. Nakon što se testenina skuva, izvadite je iz lonca pomoću klešta ili kašike za testeninu, a savršeni koncentrat skroba će ostati u vodi.

Skrob daje vašem sosu svilenkasto bogatstvo, a so dodaje ukus.

Nikada ne bacajte preostalu vodu!

Sipajte u kalupe za led i stavite u zamrzivač. Svaki put kada pripremate sos, rižoto, čorbicu ili supu, dodajte 2 kocke smrznutog skroba vode i vaše jelo će dobiti potpuno novu dimenziju.

Shutterstock

 

A znamo i još jedan sjajan trik – poznata kuvarica Najdžela Loson jednom je otkrila da vodu iz kuvanja testenina koristi za pravljenje domaćeg hleba! Šta mislite o toj ideji?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter