RECIKLIRAJTE VODU OD TESTENINE:Ne bacajte, korisno je
Voda u kojoj se kuvala testenina puna je skroba i, uprkos tome što izgleda neprivlačna i mutna, neophodna je za...
Voda u kojoj se kuvala testenina je tajni sastojak na koji većina ljudi zaboravlja. Znamo zašto ga vredi sačuvati
Svi smo čuli savet da se čuva voda u kojoj se kuvala testenina… A znamo li zašto svi kuvari ponavljaju taj savet?
Voda u kojoj se kuvala testenina je tajni sastojak na koji većina ljudi zaboravlja. Znamo zašto ga vredi sačuvati
Svi smo čuli savet da se čuva voda u kojoj se kuvala testenina… A znamo li zašto svi kuvari ponavljaju taj savet?
će zaboravljamo…Voda u kojoj se kuvala testenina puna je skroba i, uprkos tome što izgleda neprivlačna i mutna, neophodna je za pravljenje savršenog sosa. Kuvari skrobnu vodu nazivaju i „tečnim zlatom“, upravo zato što su samo dve-tri kašike dovoljne da bilo koji sos pretvore u najukusniji dodatak testenini, piše Miss7.
Šta raditi sa vodom od testenine
Za savršeno škrobnu vodu, morate paziti u kojoj količini vode kuvate testeninu. Ne bi trebalo da bude previše jer je cilj da se što više skroba zadrži u vodi.
Zato u šerpu sipajte vode koliko je potrebno da pokrije testeninu. Nakon što se testenina skuva, izvadite je iz lonca pomoću klešta ili kašike za testeninu, a savršeni koncentrat skroba će ostati u vodi.
Skrob daje vašem sosu svilenkasto bogatstvo, a so dodaje ukus.
Nikada ne bacajte preostalu vodu!
Sipajte u kalupe za led i stavite u zamrzivač. Svaki put kada pripremate sos, rižoto, čorbicu ili supu, dodajte 2 kocke smrznutog skroba vode i vaše jelo će dobiti potpuno novu dimenziju.
Voda u kojoj se kuvala testenina je tajni sastojak na koji većina ljudi zaboravlja. Znamo zašto ga vredi sačuvati
Svi smo čuli savet da se čuva voda u kojoj se kuvala testenina… A znamo li zašto svi kuvari ponavljaju taj savet?
Voda u kojoj se kuvala testenina puna je skroba i, uprkos tome što izgleda neprivlačna i mutna, neophodna je za pravljenje savršenog sosa. Kuvari skrobnu vodu nazivaju i „tečnim zlatom“, upravo zato što su samo dve-tri kašike dovoljne da bilo koji sos pretvore u najukusniji dodatak testenini, piše Miss7.
Šta raditi sa vodom od testenine
Za savršeno škrobnu vodu, morate paziti u kojoj količini vode kuvate testeninu. Ne bi trebalo da bude previše jer je cilj da se što više skroba zadrži u vodi.
Zato u šerpu sipajte vode koliko je potrebno da pokrije testeninu. Nakon što se testenina skuva, izvadite je iz lonca pomoću klešta ili kašike za testeninu, a savršeni koncentrat skroba će ostati u vodi.
Skrob daje vašem sosu svilenkasto bogatstvo, a so dodaje ukus.
Nikada ne bacajte preostalu vodu!
Sipajte u kalupe za led i stavite u zamrzivač. Svaki put kada pripremate sos, rižoto, čorbicu ili supu, dodajte 2 kocke smrznutog skroba vode i vaše jelo će dobiti potpuno novu dimenziju.
A znamo i još jedan sjajan trik – poznata kuvarica Najdžela Loson jednom je otkrila da vodu iz kuvanja testenina koristi za pravljenje domaćeg hleba! Šta mislite o toj ideji?
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74