Izvor:
30.05.2024 u 21:19
0

RUSKA HRANA SVE VIŠE OSVAJA BEOGRAD: Neka od čuvenih jela za samo 350 din

Ruska kuhinja sve prisutnija je u Srbiji, a vareniki i peljmeni postali su deo regularne ponude sajtova za dostavu. Proverili smo kakve su cene.

Po Beogradu već uveliko niču ruski kafići i restorani, a neke specijalitete ruske kuhinje možete i da poručite za dostavu. Sudeći po pretragama na internetu, sve su popularniji – proverili smo šta je sve u ponudi i po kojim cenama.

Vareniki sa krompirom i pečurkama (380g) koštaju 679 dinara. U pitanju je testo punjeno, u ovom slučaju, mešavinom krompira, prženog luka i pečurkama sa crnim biberom i mirođijom. Ima ih i u slatkoj varijanti, s rikotom i malinama – porcija je 712 dinara.

Peljmeni su možda i popularniji, budući da imaju mesne nadeve, s lukom i posebnim začinima, a služe se uz različite soseve. Dostupni su sa svinjskim i junećim mesom, piletinom, ćuretinom… Kuvani peljmeni su 990 do 1.290 dinara (350 grama), prženi su 1.090-1.190 dinara.

Draniki su palačinke od krompira, a kod nas ih možete probati za 410 dinara po porciji. Ukoliko ste za nešto slatko, kolačići oreški su jedna od omiljenih ruskih poslastica – pet komada koštaju 460 dinara, a sirniki – mekane ruske pogačice – u slatkom kremu od vanile, meda i malina možete da naručite za 760 dinara.

Ima, naravno, i „ozbiljnijih“ jela. Ruska trpeza nezamisliva je bez onih „na kašiku“.

U restoranu koji se predstavlja kao „najbolja ruska kuhinja u gradu“, pozamašna porcija boršča sa domaćom slaninom i hlebom košta 870 dinara, mada može da se nađe i za 680 dinara (ali i 990).

Okroška sa kvasom može da se proba za 670 dinara, a verovatno će po istoj ceni posebno gurmansko iskustvo biti i šči, kisela ruska supa koja vekovima ne gubi na popularnosti. Ima i drugih hladnih čorbi, cene idu do 770 dinara, dok je „uha supa po carskom receptu“ je 830 dinara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter