Izvor: Blic žena
22.01.2025 u 19:10
0

SAVRŠENE KNEDLE OD GRIZA ZA DOMAĆU SUPU: Trik je u ovom koraku

Knedle od griza su idealan dodatak supama jer pružaju bogatstvo ukusa i teksture. Međutim, mnoge žene izbegavaju da ih spremaju jer nisu uvek sigurne da će im ispasti kako treba.

Kako biste zaboravili na sve nesigurnosti, donosimo vam recept za knedle od griza koje će uvek da vam ispadnu savršeno.

Domaća supa je priča za sebe, a sa knedlama može da bude samo još bolja!

Trik za najbolje knedle od griza

Da bi knedle od griza uvek ispale savršeno, postoji nekoliko korisnih trikova koje možete da primenite:

Tačan odnos sastojaka: Pratite preporučene mere. Obično je odnos 1 jaje na 4-5 kašika griza najbolji za savršenu teksturu knedli. Ako je smesa previše tečna, dodajte još malo griza, a ako je previše gusta, vrlo malo vode ili još jedno jaje.

Odmaranje smese: Ostavite smesu da odstoji najmanje 10-15 minuta. Ovo omogućava grizu da upije vlagu iz jaja i maslaca ili ulja, čime smesa postaje konzistentnija i knedle će biti ravnomerno lagane i mekane.

Pravi trenutak za kuvanje: Dodajte knedle u supu koja lagano vri. Previše jaka vatra može dovesti do toga da se knedle raspadnu ili ne skuvaju ravnomerno.

Test knedli: Pre nego što dodate sve knedle u supu, uradite test sa jednom knedlom. Na taj način možete proveriti konzistenciju i po potrebi prilagoditi smesu dodavanjem još griza ili tečnosti.

Temperatura vode: Smanjite vatru nakon prvog ključanja kako bi supa lagano vrila. Kuvanje na visokoj temperaturi može učiniti da knedle postanu tvrde spolja, a nedovoljno kuvane iznutra.

Veličina knedli: Pravljeni knedli srednje veličine osigurava da se skuvaju ravnomerno i ne budu previše velike ili male. Veće knedle mogu postati gumene unutra, dok male mogu biti previše tvrde.

Dodavanje masti: Dodavanje kašike putera ili ulja ne samo da poboljšava ukus, već i čini knedle mekšim i vazdušastijim.

Proveravanje knedli: Knedle su gotove kada isplivaju na površinu i ostanu tamo. Možete ih dodatno proveriti seckanjem jedne na pola – ako je unutrašnjost mekana i homogena, knedle su savršene.

Recept za knedle od griza

Potrebno je:

– 1 jaje

– 2 kašike griza

– 1 kašika ulja

– So po ukusu

– Peršun (opciono)

Priprema:

U maloj posudi umutite jaje viljuškom. Dodajte griz, ulje i so, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite smesu da odstoji 10-15 minuta kako bi griz nabubrio.

U međuvremenu, stavite supu da se kuva. Kada počne da vri, smanjite temperaturu na srednju. Kašikom vadite male količine smese i spuštajte ih u supu. Knedle će se same formirati i narasti tokom kuvanja.

Kuvajte knedle u supi oko 10-15 minuta, dok ne postanu mekane. Po želji, pospite sitno seckanim peršunom pre serviranja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter