
Foto: FREEPIK/ nt588
SAVRŠENO IDU UZ SVAKO JELO: Recept za balon lepinje
Ovako ukusne lepinje još uvek niste probali
Predstavljamo vam recept za lepinje koje savršeno idu uz svako jelo, bilo ono slano ili slatko. Uživaćete u njihovoj pripremi.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- kašika šećera
- 10 g suvog kvasca
- 4 kašike ulja
- 800 g brašna
- kašičica soli
- 2 kašike putera
PROČITAJTE: TAJNA JE U DOBROJ PRIPREMI MESA: Recept za domaće ćevape
Priprema:
U posudu sipajte toplu vodu, toplo mleko, kvasac, šećer, ulje i promešajte. Dodajte brašno, so i zamesite meko i glatko testo. Brašno dodajte postepeno.
Testo prebacite u nauljenu činiju, pokrijte providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči veličinu. Na radnu površinu stavite nadošlo testo i podelite ga na deset delova.
Svaki deo formirajte u loptu, pospite sa brašnom i ostavite 20 minuta da odstoji. Svaku loptu razvucite oklagijom u krug i ostavite oko 5 minuta da odstoji. Tiganj zagrejte na najjačoj temperaturi i stavite lepinju.
Pecite oko 30 sekundi sa jedne strane, pa čim mehurići počnu da se pojavljuju na testu, okrenite na drugu stranu. Posle 30 sekundi opet okrenite na drugu stranu.
Pustite da se od lepinje napravi balon, pa opet okrenite da se zapeče i druga strana. Pečene lepinje dok su još tople premažite puterom i po želji pospite svežim peršunom. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

SAVRŠENO IDU UZ SVAKO JELO: Recept za balon lepinje

TAJNA JE U DOBROJ PRIPREMI MESA: Recept za domaće ćevape

RECEPT DANA: Patlidžan punjen sirom za prave gurmane

SAVRŠEN IZBOR KADA ŽELITE UKUSAN, A BRZ OBROK: Recept za domaću pitu sa mesom
