Izvor: Alo.rs
11.09.2020 u 07:18
0

SOČNI I UKUSNI MANČMELOU: Priprema je lakša nego što mislite (RECEPT)

Ukus čokolade i fini kremasti fil čine ovu poslasticu klasikom među kolačima

Sastojci:

Kora

Žumanaca – 6

Šećera – 10 kašika

Mleka – 200 ml

Ulja – 100 ml

Čokoloade u prahu ili kakao – 3 kašike

Vanilin šećer – 1 kesica

Brašna – 6 kašika

Prašak pecivo – 1/2 kesice

Fil:

Belanca – 6

Šećera – 20 kašika

Vode hladne – 4 kašike

Vanilin šećer – 1 kesica

Glazura:

150 g menaž – čokolade

Vode – 5 kašika

Ulja – 5 kašika

Priprema

SAZNAJTE I OVO

OGLASIO SE ĐURIĆ: Nema sporazuma bez Zajednice srpskih opština!

UŽAS I JEZA NA BATROVCIMA: Carinici zaustavili prazan kombi, kada su ga detaljno pregledali videli su OČI, ali to NIJE SVE! (VIDEO)

SRPSKI TENISER DOŽIVEO PORAZ: Lajović eliminisan od 118. igrača na ATP listi!

Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mleko i ulje i mikserom sve lepo sjedinite. U brašno dodajte prašak za pecivo i umešajte ga. Brašno i kakao dodajte u smesu sa jajima, pa umešajte varjačom (ne mikserom nikako), prenosi ŽenaBlic.

Smesu za biskvit izlijte na pek papir, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200o C 20 minuta. Dok se biskvit peče mikserom umutite belanca dok se ne dobije čvrsta smesa. Znaćete da su belanca gotova kada prevrnete vanglu, a smesa stoji.

Ubacite 10 kašika šećera i vanilin šećer, pa mutite jos malo. U šerpicu stavite 10 kašika šećera i 4 kašike vode, pa ušpinujte. Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri, pa da počne da peni i kada počne da se zgušnjava tj da bude gušće od vode (kao sirup) gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodajte u belnaca sve vreme muteći.

Smesu rasporedite po kori i vratite na još 10 minutau rernu koju ste smanjile na 120o C. Glazuru napravite od čokolade, ulja i vode. Prelijte mančmelou i odmah ga isecite na kocke i ostavite da se ohladi i stegne.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter