
Foto: FREEPIK/ EyeEm
SPOLJA ZLATNI, A UNUTRA MEKANI I SOČNI: Recept za krompiriće Džejmija Olivera
Ukusni i sočni krompirići za sve ljubitelje kuhinje Džejmija Olivera
Hrskavi krompirići koji su spolja zlatni, a unutra mekani i sočni, savršen su dodatak svakom ručku, ali mnogima je izazov da ih pripreme baš tako.
Svetski poznati kuvar Džejmi Oliver deli jednostavan trik koji garantuje odličan rezultat.
PROČITAJTE: MALI TRIK ZA SLADOKUSCE: Kako da napravite kremasti grčki jogurt?
Prvo je važno krompiriće skuvati u slanoj vodi desetak minuta, a zatim ih dobro procediti da se ne raspadnu. Nakon toga, na pleh se stavi po kašika ulja i malo vinskog sirćeta, a krompirići se ravnomerno rasporede i lagano protresu.
@jamieoliver 11/10 #roastpotato recipe 🔥 #potato #potatoes #roast #roastpotatoes #roasties #foodtiktok #sundayroast #roastdinner #budgetfriendly #savingmoney ♬ Sunny Day – Ted Fresco
Pečenje traje oko 50 minuta na 180 stepeni, ali ključ je u tome da se nakon 40 minuta krompirići lagano pritisnu gnječilicom kako bi se stvorila mala udubljenja – to im daje posebnu hrskavost. Zatim se vrate u rernu još deset minuta i dobijate savršeno pečene, mekane i hrskave krompiriće, idealne uz meso i salatu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Svinjske šnicle u sosu od belog luka

ISHRANA KAO PREVENTIVA I LEK: Kako se hraniti tokom jeseni?

KARDIOLOG UPOZORAVA: Koji sir je najnezdraviji za vaše srce?

VREME JE ZA KULINARSKI ISKORAK: Pet neobičnih vrsta džemova od letnjeg povrća
