Izvor: Srbija Danas
07.05.2025 u 09:03
0

SPREMITE IH PO BAKINOM RECEPTU: Starinske čokoladne oblande

Ako volite tradicionalne kolače sa bogatim čokoladnim filom, starinske oblande su pravi izbor

Ovaj jednostavan recept iz bakine sveske uspeće svakome, a tajna se krije u samo pet sastojaka. Fil ostaje kremast i sočan, i to danima, a priprema je brza i laka – bez previše komplikacija. Savršen recept za sve sladokusce i idealan za sve prilike!

U svet modernih kolača i brze hrane, starinske oblande često zaboravimo, ali zapravo one pružaju pravo čudo – ukusan, kremasti užitak koji podseća na neka davna vremena. Ovaj recept je prava poslastica, koju je baka spremala svakog puta kad su dolazili gosti, ali i kada je želela da napravi nešto brzo i zasitno za svoju porodicu.

PROČITAJTE: PREUKUSNA ŠEHEREZADA TORTA: Sladak i jednostavan recept

Za pripremu ove oblande biće vam potrebno samo 5 sastojaka:

  • Oblande – Kupićete standardne oblande, ali ukoliko želite da kolač bude još bogatiji, možete koristiti i one deblje.
  • Mleko – Idealno je kravlje, ali možete koristiti i biljno mleko, ako želite da recept bude vegan.
  • Celi šećer – Za kremasti fil i bogatstvo ukusa.
  • Kakao u prahu – Njegov bogat ukus daje prepoznatljiv miris čokolade i predivnu boju.
  • Maslac ili margarin – On je taj koji daje sočnost i kremastu teksturu filu.

Kada pomerite barijeru s 5 jednostavnih sastojaka, dolazimo do tajne koju svaka domaćica voli – brza i jednostavna priprema. Samo je potrebno da u šerpi zagrejete mleko, dodate šećer, kakao i maslac, i kuvate sve dok se ne sjedini u gust krem. Zatim fil nanesite na oblande, poređajte i ostavite da se ohladi. Za samo sat vremena, dobićete fenomenalan kolač koji je neodoljiv!

Šta je zapravo tajna ove oblande? Sočan fil koji ostaje kremast i kad kolač ostavite na stolu danima. Tajna je u maslacu i savršenoj ravnoteži između svih sastojaka. Ovo je recept koji nikada ne omane, čak i ako niste vešti u pravljenju kolača. Možete ga pripremiti čak i kada vam treba brzinski desert za iznenadne goste.

Kao dodatak, možete koristiti i malo čokolade ili oraha kao dekoraciju ili dodatak, ali samo sa osnovnim sastojcima, oblande će biti predivne. Savršen spoj teksture i ukusa, koji podseća na detinjstvo i mirise doma.

Saveti za još bolji rezultat:

Strpljenje je ključ: Iako se oblande brzo prave, da bi fil zaista ostao kremast i sočan, neka kolač stoji najmanje 1-2 sata pre nego što ga isečete.

Nemojte štedeti na maslacu – On daje pun ukus i sočnost koju mnogi kolači nemaju.

Kao varijantu možete dodati prah od vanile za još bogatiji ukus ili par kapi rumovog ekstrakta, koji će dodati specifičan šmek.

Uživajte u ovom jednostavnom, ali nezaboravnom kolaču koji vam vraća miris bakine kuhinje i toplinu porodičnih okupljanja!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter