
Foto: FREEPIK.COM/lorenrudenko
TAJNA PROFESIONALNIH KUVARA: Dodajte ovo da uvek postignete savršene rezultate kada dinstate luk
Ovaj začin će učiniti da vam luk uvek bude savrešeno dinstan
Nema ukusnog i dobrog jela bez dodavanja crnog luka prilikom pripreme. Dinstanje luka je jednostavan proces koji domaćice ponavljaju skoro svakog dana. Ali, vrhunski kuvari uvek se služe jednim trikom zbog kog im svako jelo koje sadrži izdinstan crni luk bude savršenog ukusa.
Da bi vam gulaš, sarma, boranija, grašak i sva druga jela bila ukusnija, prilikom dinstanja crnog luka dodajte ravnu kašičicu običnog kristal-šećera. On pomaže da jelo bude lepše i ukusnije. Profesionalni kuvari uglavnom koriste karamelizovani crni luk za pripremu mnogih popularnih jela. Ali, kad nemaju dovoljno vremena da natenane karamelizuju luk, oni koriste provereni trik i dodaju mu šećer prilikom dinstanja.
PROČITAJTE: ODLIČNA ZAMENA ZA MESO: Naučite kako da pripremate i čuvate pečurke
Šećer je, naime, univerzalni pojačivač ukusa i daje jelu neverovatnu slast. Ipak, ne preterujte; na pola kilograma iseckanog crnog luka za dinstanje biće dovoljna ravna kafena kašičica šećera.
Da biste izdinstali crni luk tako da postane staklast i da ima divnu aromu, u tiganj ili šerpu sipajte ulje, dodajte kockicu od 30 grama putera, pa spustite iseckan crni luk i malo šećera. Uključite ringlu na temperaturu srednje jačine i tokom dinstanja povremeno promešajte luk varjačom. Šećer je tajni sastojak koji će pomoći da svako jelo koje spremate sa dinstanim lukom bude savršeno.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije

POSTOJI NAČIN DA ZAISTA SMRŠATE: Da li znate šta je kalorijski deficit?

RECEPT DANA: Pide – turska pica
