
Foto: FREEPIK.COM/jcomp
UKUSAN I ZDRAV: Napravite domaći kečap za samo dva minuta
Domaći kečap se pravi brzo i lako, a mnogo je zdraviji od industrijskog
Kečap je komponenta mnogih domaćih jela. Ipak, većina komercijalnih vrsti kečapa sadrži fruktozu koja uzrokuje povećanje nivoa šećera u krvi posle jela. Zbog toga je najbolje i najzdravije rešenje da pripremite domaći kečap.
Paradajz je bogat hranljivim materijama, a njihovo blagotvorno dejstvo se pojačava kuvanjem. Paradajz sadrži snažan antioksidans likopen, koji pomaže u eliminaciji slobodnih radikala koji mogu oštetiti ćelije u telu. Likopen je efikasniji kada se paradajz kuva, jer toplota razbija ćelijske zidove, čineći likopen dostupnijim.
Dakle, paradajz sos napravljen od svežeg ili konzerviranog paradajza, čak i kečap, daju više likopena od svežeg paradajza.
U nastavku teksta pročitajte recept i pripremite domaći kečap za samo 2 minuta.
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Knedle sa kajsijama
Sastojci:
- 1 šolja paradajza
- 1 kašika organskog meda
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1/4 kašičice senfa
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/4 šolje vode
Priprema:
Umutiti sve sastojke zajedno u velikoj činiji i vaš domaći kečap je spreman.
Kečap čuvajte u frižideru. Važno je da ne pripremate velike količine ovog sočnog namaza od paradajza.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

SREĆA KREĆE IZ STOMAKA: Hrana koja menja raspoloženja

TRADICIONALNI SRPSKI DORUČAK: Cicvara za pravu jutarnju gozbu

RAJ ZA NEPCA: Manastirski paprikaš po receptu monaha sa Hilandara
