Izvor: ALO
01.07.2024 u 18:00
0

KAKO DA NAPRAVITE LIMUNADU OD LAVANDE: Savršeno je letnje osveženje, ukusno i zdravo

Osim što je savršeno letnje osveženje, limunada s lavandom opušta sva čula. Ukusna je, zdrava, lepa i na oko, a sprema se za tili čas.

Potrebno je (za 4 osobe)

  • 3 limuna
  • 2 kašičice suvih cvetova lavande ili 1 kašičica svežih
  • 1 l +200 ml vode
  • 2 kašike meda

Priprema

U 200 ml ključale vode stavite lavandu, poklopite i ostavite da odstoji oko 10 minuta, pa procedite i sačekajte da se ohladi. Kada je već mlako dobro promešajte da se med otopi. Kada se sve potpuno ohladilo dodajte sok od tri limuna i oko 1 litar vode. Stavite limunadu u frižider sat-dva, a onda servirajte s dosta leda i po kojim kolutom limuna.

Lekovita svojstva imaju cvetovi, listovi, kao i stabljika lavande

NAJBOLJA JELA ZA PETROVSKI POST: biramo samo ono najukusnije
Lekovita svojstva lavande

Pored toga što divno miriše lavanda je izuzetno lekovita, kaže Momčilo Antonijević, travar.

– Čuveni provansalski travar Moris Meseže, pun je hvale za lavandu koju je uvrstio u svoju listu top 5 lekovitih biljaka. Bez nje se ne može zamisliti narodna medicina ovog podneblja. Svako selo ima na stotine recepata za lečenje najrazličtijih bolesti, od glavobolje do upale jetre, koji neizostavno sadrže lavandu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter