Izvor: HAPPY BSC/Viktorija Samardžić
15.02.2022 u 20:23
0

53. PRAZNIK MIMOZE U HERCEG NOVOM: Priča o ljubavi koja poručuje „Maškare mogu sve“! (INTERVJU/FOTO)

MAŠKARE MOGU SVE! 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Praznik mimoze održava se u Herceg Novom još od daleke 1969.godine u februaru mesecu u čast zimske kraljice cveta žute mimoze. Ovogodišnji 53. praznik samo što nije počeo, a domaćini su i ovog puta pripremili feštu od ribe i vina,maskenbale i  niz drugih  kulturno sportskih događaja.

Ivan Peulić čuvar novske tradicije karnevala i predsednik NVO Maškare ekskluzivo za Happy portal  priča kako mu se najveća ljubav upravo desila na jednom maskenbalu  i kako mu se pogled prikovao za tadašnju mažoretkinju Ivanu za kojom je čeznuo punih deset godina.

Опис није доступан.

Novske maškare su autentične po originalnim kostimima, neverovatnoj energiji i šta biste vi izdvojili još i od kada se rodila ljubav prema maškarama? 

Moj otac Živko Peulić inače poznat po nadimku „Kvale“, poznat je u maškaranju od 70-tih godina. 25 – 30 godina bio je među vodećim u uzimajunju nagrada. Čak je radio 84′-te čuvenu masku „Vučko“ za Olimpijadu u Sarajevu. Odatle sva ta ljubav i energija.  Krenuo sam sa njim da radim od  18 godina, i učio od njega. 

Опис није доступан.

Da li nam možete ispričati anegdotu  sa nekog karnevala?  

Ovo je najjača anegdota koja se desila mislim od kad postoji Riječki karneval.  Mi idemo sa žuto zelenim klovnovima, i imamo svoju koreografiju – Bokeško kolo u remix varijanti. Imamo parove, njih 28. Naš Džaja klovn se zagubio na tren, a najjača stvar što mi ne znamo za taj događaj, nego smo tek kad smo se vraćali za Herceg Novi 4/5  dana kasnije saznali. Neko šalje video sa Riječkog karnevala, koji  ima direktan prenos uživo i bukvalno na svakom ćošku su kamere koje prenose događaj. Džaja je negdje zaostao od naše grupe. Mi smo došli već na drugu binu,, odradili koreografiju. Kamera to snima to su mostovi kamera. Mi odlazimo, a nakon nas dolazi neka druga karnevalska grupa, neki svemirci, koji su sa žuto- zelenim kombinacijama kostima. U tom momentu kamera snima njihov nastup na korzu od njih 150 u grupi koji plešu ono svako svoj korak kao jedan. I u trenuku naš drug Džaja u žuto-zelenom klovnu trči preko korza, a  kamera to sve snima snima. On ulazi u grupu tih svemiraca, tj. među 150 ljudi koji su isto u nekim žuto-zelenim kombinacijama, i počinje da pleše s njima misleći da je to naša grupa. Posle nekih 30-ak sekundi on je shvatio da je to druga grupa i da nismo mi i na kameri se tačno vidi da onako polu izgubljen traži okolo nekog poznatog iz naše grupe, da vidi mene ili njegovog brata. Taj video je došao kod nas,  a mi ga i dan-danas prepričavamo sa suzama  od smijeha. 

Опис није доступан.

Šta mogu maškare? 

Deset godina su sevale varnice sa moje strane i čežnjiivi pogledi ka lepoj mažoretkinji Ivani ,pošto maškare mogu sve  na maskenbalu 2014 godine kleknuo sam ispred nje i rekao joj; Ja sam tvoj princ, ako nisi znala! 31.12.2015. –  smo se venčali  moja Ivana i ja. Za Novu godinu smo  napravili najjaču žurku na planeti, prijatelji su mislili da idu na doček Nove godine,a ustvari  bili su pozvani na naše venčanje. Ivana je moja snaga i inspiracija a osim toga što je moja životna saputnica ona je i duša maškara ,nama je svaki dan lep kao onaj prvi ples na sad već davnom maskenbalu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter