Izvor: HAPPY
15.02.2022 u 13:13
0

DR GAČEVIĆ U „SAVETNIKU“ OTKRIVA KADA JE PRAVO VREME ZA OPERACIJU NOSA I KOLIKA JE CENA INTERVENCIJE

Gost u današnjoj emisiji „Savetnik“ bio je Milomir Gačević-specijalista plastične estetike i rekonstruktivne hirurgije.

U 21 veku antiaging precedure su nešto što nije samo popularno i moderno već postaje potreba zbog brzog načina življenja, konstantnog umora i stresa kojim smo svi mi okruženi svakodnevno.

Čak i oni ko ji su bili protivnici ovih procedura sve više se okreću njima i daju pozitivna mišljenja jer moderne estetske procedure su one koje ne menjaju fizički izgled već odlažu fiziološki proces starenja ili nadomešćuju ono što je procesom starenja izgubljeno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naravno pričamo o tome kao o procedurama koje su pravilno urađene od strane kompetentnog lekara i sa pravim i registrovanim prepratima.

Nepravilnosti  na telu može svakako loše uticati  i na decu i njihovu psihičku nestabilnost i razvoj socijalizacije.

Neke od intervencija su svakako potrebne, deca sa klempavim ušima ili velikim nosevima, oteženo disanje, u nekim godinama padnu kapci pa imate otežan vid, ovo su neke od procedura  koje prihvatiljive i treba ih uraditi.

Kada je pravo vreme  da deca operišu uši?

Uši do svoje četvrte godine potpuno izvrše svoj razvoj, posle kako dete raste, rastu i uši, ali anatomija ostaje.  U petoj godini su uši spremna da se uradi neka intervencija ukoliko ima potrebe za tim. U tom periodu treba raditi sa totalnom anestezijom.

Što se tiče nosa po svim fiziološkim, anatomskim i razvojnim faktorima to je negde između 17. I 18. godine.

Cena operacije nosa ukoliko se radi i lokalnoj anesteziji iznosi  90 000 dinara, ukoliko je totalna anestezija onda je oko 15 000 više.

U današnjom emisiji, naš sagovornik je govorio i o botoksu.

-Botoks je nešto što je u današnje vreme postalo hit kada je u pitanju nega i lepota.

Kada je u pitanju botoks mora se znati mišiće na licu, on se metaboliše i nema  trajne posledica.Mora se napomenuti pacijentima o posledicama, jer anatomija i raspored nerava nije kod svakako isti.

Postoje mnogi problemi posle zahvata intervencije, a samo neki od njih su:

-Rana sporo zarasta, tvrdi ožiljci koju vuku levo ili desno, ali najinteresentije je prepoznati sebe u toj osobi koja je nastala kao posledica neke  hiruške intervencije, sve je prolazno ukoliko se ne dešava neki patološlki problem, onda njega kao takvog treba shavtiti i rešavati, a estetski problemii se rešavaju vremenom i posetom lekara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter