Izvor: Tanjug
20.07.2020 u 09:25
0

GUŽVA KOD PSIHIJATRA Od početka korone 6.500 građana zatražilo pomoć

Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, od sredine marta do danas javilo se 6.500 građana sa različitim pitanjima u vezi sa virusom kovid-19, izjavila je direktorka te ustanove Ivana Stašević Karličić.

Ona je rekla da su građani putem te besplatne telefonske linije najviše tražili informacije o samom virusu, ali su postavljali pitanja i u vezi sa mentalnim smetnjama, odnosno o teškoćama sa spavanjem, strahom, anksioznošću, problemima u funkcionisanju porodičnih sistema.

– Ne možemo znati koliko će ovo trajati, kako će se razvijati, na ta i mnoga druga pitanja nemamo odgovore i previše je nepoznanica nad kojima nemamo kontrolu nad sopstvenim ponašanjem i zaštitom zdravlja našeg i nama dragih osoba. Savet je da brinu o sebi i drugima, da se zdravo hrane, uredno spavaju, umereno rekreiraju – rekla je Stašević Karličić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter