Izvor: Objektiv
03.10.2021 u 08:00
0

KAKO BAKA TO RADI: Prirodni načini za spuštanje VISOKE temperature

Veoma je važno da uzimate dosta tečnosti

PROČITAJTE JOŠHELENA TOPALOVIĆ OBJAVILA PROVOKATIVNE FOTKE SA MEDENOG MESECA (FOTO)

Povišena telesna temperatura, koja prelazi 37 stepeni, normalna je odbrambena reakcija kada se naše telo bori protiv infekcije.

Ako slabije podnosite viskou temperaturu, verovatno ćete preduzeti nešto kako biste je snizili.

Realno, najefikasniji metod, mada ne baš i najlakši, naročito ako vas drma žestoka temperatura, je tuširanje. 

Bitno je da ne preterujete, i da postepeno menjate temperaturu vode. Poželjno bi bilo da voda bude mlaka, bar onoliko koliko možete da izdržite, ali nikako hladna jer to bi predstavljalo šok za organizam.

Drugo zlatno pravilo je da morate da uzimate dosta tečnosti – vodu, čaj, supice…

Postoji još nekoliko oprobanih domaćih načina za skidanje temperature.

Jabukovo sirće

Napravite obloge od mešavine vode i jabukovog sirćeta (2/3 vode i 1/3 sirćeta). Oblogu stavite na vrh stopala ili zavijte oko zglobova. Osim klasičnih obloga, često se preporučuje da jabukovim sirćetom natopite čarape, obujete ih i obmotajte peškirom. Kad oblog postane topao, zamenite ga novim.

Kažu da protiv temperature pomaže i ovaj napitak: pomešajte dve kašičice jabukovog sirćeta i kašičicu meda u čaši vode. Napitak pijte dva do tri puta u toku dana.

PROČITAJTE JOŠPOZNATA MANEKENKA PROŠETALA HALJINU STARU 25 GODINA: Svi se oduševili kako joj stoji!

Krompir

Od sirovog krompira pripremaju se obloge koje efikasno izvlače temperaturu. Uzmite veći krompir i dobro ga operite. Možete da ga oljuštite, a i ne morate. Isecite ga na kriške ili ga izrendajte.

Stavite ga na stopala i preko navucite čarape. Obloge držite dok se ne osuše, a nakon toga ih po potrebi zamenite novim. Obloge možete da stavite na čelo i dlanove.

Belance

Dva belanceta stavite na krpu i time omotajte stopala, pa navucite čarape ili obmotajte plastičnom folijom. Poenta je da belanca budu u dodiru sa stopalima. Držite obloge dok se ne ugreju.

Crveni luk

Luk sitno iseckajte, pa ga pomešajte s malo maslinovog ulja i morske soli. Nanesite na stopala pa omotajte gazom. Zamenite oblogu čim se ugreje.

Kupus

Oblozi od kupusa rashlađuju ako imate temperaturu. Uzmite list od glavice i ostavite ga da malo pusti vodu, pa ga stavite na čelo, vrat ili potiljak. Menjajte oblogu čim se ugreje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter